Event κατά της έμφυλης βίας στο «Πεπανός» - ΦΩΤΟ

Το ΠΕΑΚ Πάτρας αρωγός της εκστρατείας #NotAlone by ART HUB Athens

Ένα πολύ σημαντικό event με μηνύματα κατά της έμφυλης βίας, θα βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΠΕΑΚ Πάτρας από σήμερα Παρασκευή και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οπότε και θα πραγματοποιούνται οι αγώνες του Κολυμβητικού Κυπέλλου Χριστουγέννων.

Η  σημαντική  αυτή παρέμβαση με τα επίκαιρα μηνύματα γίνεται στα πλαίσια της δημοφιλούς εκστρατείας  #NotAlone by ART HUB Athens, η οποία στοχεύει να κάνει ορατό το φαινόμενο έμφυλης βίας, ευαισθητοποιώντας την κοινωνία μέσω της Τέχνης, έτσι ώστε να σταματήσουμε να προσπερνάμε τα καθημερινά περιστατικά που βλέπουμε, ακούμε, υποψιαζόμαστε, γνωρίζουμε.

Το ΠΕΑΚ  Πάτρας άμεσα ανταποκρίθηκε και έγινε αρωγός της συγκεκριμένης εκστρατείας προκειμένου μέσα από το χώρο του αθλητισμού να επικοινωνηθούν τα μηνύματά της και να ευαισθητοποιηθούν φορείς αθλητές και αθλήτριες, ώστε όλοι μας, να αποτινάξουμε το πέπλο της σιωπής και να συνδράμουμε με κάθε μέσο στην καταστολή της βίας, σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής.

Η  κρίση  αξιών που διέπει την Ελληνική κοινωνία, η ελλιπής παιδεία καθώς και η αποσιώπηση της βίας εν γένει, αποτελούν κύριους παράγοντες της έξαρσης των γυναικοκτονιών τα τελευταία έτη.

Η λίστα των θυμάτων αυξάνει συνεχώς, ενώ οι επιζώσες συνεχίζουν να βιώνουν συντριπτικά και σε καθημερινή βάση, το ψυχολογικό και σωματικό τραύμα · το οποίο προκλήθηκε από άνδρες που θεώρησαν και θεωρούν, ότι κατέχουν τη γυναίκα, ως υλική μορφή και όχι ως ανθρώπινη ύπαρξη.

 H εκστρατεία  #NotAlone ξεκίνησε το 2020.  Η δημοφιλής εκστρατεία #NotAlone by ART HUB Athens, στοχεύει να κάνει ορατό το φαινόμενο έμφυλης βίας, ευαισθητοποιώντας την κοινωνία μέσω της Τέχνης, έτσι ώστε να σταματήσουμε να προσπερνάμε τα καθημερινά περιστατικά που βλέπουμε, ακούμε, υποψιαζόμαστε, γνωρίζουμε. στοχεύοντας στο να σπάσει η σιωπή όχι μόνο τα θύματα αλλά και από όλους εμάς, φίλους, συγγενείς, γείτονες που μπορεί να είμαστε μάρτυρες κακοποιητικών συμπεριφορών, αλλά να στέκουμε αδρανείς, απέναντί τους.

Με αφορμή την συγκεκριμένη δράση ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας κ. Μιχάλης Κουρέτας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 Το ΠΕΑΚ Πάτρας και εγώ προσωπικά, όχι μόνο βλέπουμε, αλλά και αφουγκραζόμαστε την καθημερινότητα με ευαισθησία και ετοιμότητα απέναντι σε οτιδήποτε παραβατικό συμβαίνει γύρω μας.
Δε θα μπορούσα λοιπόν να μείνω απαθής στην έμφυλη βία, ένα καθημερινό παγκόσμιο φαινόμενο, που περιλαμβάνει οποιαδήποτε επιβλαβή πράξη κατά της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας όσων την υφίστανται.
Με την ευκαιρία ενός πολύ σημαντικού αθλητικού event, που γίνεται στη πόλη μας όπως είναι το κολυμβητικό κύπελλο Χριστουγέννων δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια πιο συμβατή και αξιοκρατική κοινωνική προσέγγιση απέναντι στο σημαντικό θέμα της έμφυλης βίας και κάνουμε πράξη την εξωστρέφεια και την κοινοποίηση τέτοιων συμπεριφορών. Η δράση μας, στο κολυμβητήριο Πεπανός, σε συνεργασία με το ART HUB Athens και την καμπάνια #NotAlone, επικοινωνεί μέσα από τα banners και τις αφίσες που θα βρίσκονται στο χώρο, πως κανείς δεν είναι μόνος. Στόχος μας να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλους, γυναίκες και άνδρες
νέες και νέους ενάντια στην οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης με στόχο την όσο το δυνατόν μηδενική ανοχή, αλλά και την εξάλειψη της.».

55_11zon.jpg

56_11zon.jpg

60_11zon.jpg

57_11zon_0.jpg

Διαβάστε επίσης