Ακόμα μια φορά…

του Παντελή Μπουκάλα

 

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον βαρύτατο τραυματισμό του δεκαεξάχρονου Κώστα Φραγκούλη από σφαίρα αστυνομικού της μονάδας ΔΙ.ΑΣ. περισσεύουν ψεύδη, διαστρεβλώσεις και θολά σημεία. Αν ο συντάκτης της έδρασε αυτοβούλως, συνεχίζοντας την αυτοαθωωτική αστυνομική παράδοση, ή έγραψε ό,τι έγραψε καθ’ υπαγόρευση του υπουργού ΠΡΟΠΟ κ. Τ. Θεοδωρικάκου, δεν θα το μάθουμε.

Είτε ένστολος είναι ο νους που πληκτρολόγησε το δελτίο Τύπου είτε πολιτικός, πιθανόν οδηγήθηκε στην απαλλακτική ανάμειξη ελάχιστων ιχνών αλήθειας με πολλά και ποικίλα ψεύδη επειδή συνυπολόγισε τις εξής δύο παραμέτρους, πέραν της παράδοσης που έχει τον μάγκικο τίτλο «Σιγά τώρα μη δώσουμε λογαριασμό»: Πρώτον, δεν θα μπορούσε να μην αθωώσει εκ προοιμίου τον σερίφη που πυροβόλησε τη μέρα που ο πρωθυπουργός έδωσε μπόνους 600 ευρώ σε όλους τους αστυνομικούς. Πρώιμος Αη Βασίλης ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ντυμένος στα μπλε και όχι στα κόκκινα, φέρθηκε με μια προεκλογική γαλαντομία που αν την επιδείκνυαν άλλοι, θα ήταν καραμπινάτος ρουσφετολογικός λαϊκισμός. Τώρα είναι «ενσυναίσθηση».

Δεύτερη παράμετρος, οι «μέρες του Αλέξη» που διανύουμε. Του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Παραείναι βαριά η σύμπτωση για να μην την πάρει υπόψη του ο αστυνομικός που έγραψε το δελτίο συμβάντος (ή ο γερός μνήμων και αφιερωμένος ιδεολόγος κ. Θεοδωρικάκος). Γι’ αυτό επιχείρησε να στείλει προκαταβολικά το μήνυμα ότι καμιά αναλογία δεν υπάρχει ανάμεσα στην 6η Δεκεμβρίου 2008 και στην 5η Δεκεμβρίου 2022· καμιά ομοιότητα ανάμεσα στη φονική ασυδοσία του Επαμεινώνδα Κορκονέα και στην αμερικανική νοοτροπία του τωρινού πυροβολητή.

Μια τρίτη παράμετρο είναι βέβαιο ότι δεν την έλαβαν υπόψη τους στην ΕΛ.ΑΣ. Εννοώ την προχθεσινή κατάθεση από τη Διεθνή Αμνηστία ενός κειμένου καταγγελίας τής πάντα ακμαίας εν Ελλάδι αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, συνυπογραμμένου από 10.000 πολίτες. Ο κ. Θεοδωρικάκος απαξίωσε να συναντηθεί με την Αμνηστία. Λογικό. Θα σκέφτηκε ότι, εφόσον ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα «crap» («ανοησίες, μπούρδες, σκατά» κατά Penguin), ο ίδιος, σαν ευπειθής υφιστάμενος, οφείλει να θεωρήσει «scrap» (απορρίμματα) τα τεκμηριωμένα λεγόμενα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Και μήπως σαν σκραπ δεν μετράμε τη ζωή των Ρομά; Γι’ αυτό και το πονηρό δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. μιλάει για «ημεδαπό». Αν έλεγαν Ρομά, όπως συνήθως, δεν θα χρειαζόταν να διαβάσουμε τίποτε παρακάτω.

https://www.kathimerini.gr/

Διαβάστε επίσης