"Ο Μπετόβεν στα σαλόνια της αυτοκρατορικής Βιέννης" στο πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου

Η Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη συναυλία με τίτλο «Ο Μπετόβεν στην Αυτοκρατορική Βιέννη», που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20:00.

 

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί από το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών το κουαρτέτο εγχόρδων op. 18 n. 4 σε ντο ελάσσονα του Μπετόβεν, ένα από τα πιο αγαπητά έργα της πρώτης του συνθετικής περιόδου. Όπως και τα υπόλοιπα 5 κουαρτέτα εγχόρδων οp. 18 της πρώτης συνθετικής περιόδου του, είναι αφιερωμένο στον πρίγκιπα Franz Joseph Maximilian Lobkowitz, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα φιλόμουσος και ένθερμος οπαδός του Μπετόβεν.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί το σεπτέτο, op. 20 σε Μι ύφεση μείζονα για κλαρινέτο, κόρνο, φαγκότο, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο, το οποίο ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του, στην διάρκεια της ζωής του. Αφιερωμένο στην Αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την είσοδο της μουσικής του στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας της Βιέννης και συνέβαλε στην μεγάλη δημοφιλία που γνώρισε τα επόμενα χρόνια.

Στη συναυλία παίρνει μέρος ένα από τα πιο ιστορικά και δραστήρια σύνολα μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, που απαρτίζεται από τους μουσικούς: Απόλλωνα Γραμματικόπουλο (βιολί), Παναγιώτη Τζιώτη (βιολί), Πάρι Αναστασιάδη (βιόλα) και Ισίδωρο Σιδέρη (βιολοντσέλο).

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών στο δεύτερο μέρος συμπληρώνεται από τους μουσικούς: Άγγελο Ρεπαπή (κοντραμπάσσο), Σπύρο Μουρίκη (κλαρινέτο), Αλέξανδρο Οικονόμου (φαγκότο) και Κώστα Σίσκο (κόρνο).

 

Τιμή εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 12,00 €

Φοιτητές - Άνεργοι 8,00 €

H είσοδος για τα μέλη είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητο να προμηθευτούν εισιτήριο.

 

Προπώληση εισιτηρίων:

Βιβλιοπωλείο «Το Δόντι», Καραϊσκάκη 147 (ώρες 10:00- 18:00)

Οπτικά Καραμούζης, Μαιζώνος 92 (ώρες καταστημάτων)

 

H συναυλία τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμο

 

Διαβάστε επίσης