Άγνωστοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς έξω από τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών – Μια σύλληψη

Ένας 24χρονος άνδρας, αλβανικής καταγωγής, συνελήφθη τα ξημερώματα κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του σε ομάδα ατόμων, που επιτέθηκε σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων έξω από τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμό, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών εμπρηστικών υλών.

Σύμφωνα με τις αρχές τα ξημερώματα της Κυριακής μια ομάδα ατόμων τοποθέτησε αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, που βρίσκεται κοντά στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε 4 οχήματα, καθώς και μικρότερης έκτασης φθορές σε ακόμα 3.

Στην συνέχεια όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις τους επιτέθηκαν με τουλάχιστον 25 βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ στη συνέχεια τα άτομα έβαλαν φωτιά και κατέστρεψαν 6 κάδους απορριμμάτων.

Στο σακίδιο του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 βόμβες μολότοφ, ενώ οι εμπρηστικοί μηχανισμοί που δεν εξερράγησαν στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, περισυλλέχτηκαν από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης