Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών τιμά την επέτειο της μνήμης του 1922 στην Μικρά Ασία

03/12/2022 | 12:47

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

 

ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Η ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΒΑΓΙΑ ΖΕΠΠΑΤΟΥ

 

Α’ Μέρος: «ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΣΤΕΩΣ» Τραγούδια της παράδοσης της Σμύρνης και η διαδρομή επίδρασης τους στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.
Μια μουσική εργασία του Γιώργου Ανδρέου
Β΄Μέρος : Τραγούδια του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ

Η Σμύρνη υπήρξε η μητέρα του Ελληνικού Λαϊκού Τραγουδιού. Οι πρώτες φόρμες λαϊκών τραγουδιών, μαζί με πολλά από τα πρώτα ηχογραφήματα τους, γεννήθηκαν και συνέβησαν στην ιστορική πόλη του Ελληνισμού στην οποία χρωστούμε πολλά αριστουργήματα καθώς και έναν ήχο που εξελίχθηκε στην μεγάλη φωνή του Ελληνικού Λαϊκού Τραγουδιού.

Η μουσική εργασία του Γιώργου Ανδρέου επιχειρεί να αναδείξει αυτήν ακριβώς την διαδρομή επίδρασης και εξέλιξης της Σμυρνέικης μουσικής στο Λαϊκό Τραγούδι που μέχρι σήμερα αποτελεί κεντρικό κομμάτι του πολιτισμού μας. Από τον «Μανέ της Σμύρνης», τον «Μανέ της καληνυχτιάς», το «Φονιάς θα γίνω» και ένα σωρό αντίστοιχα αριστουργήματα μέχρι τα «Τα ματόκλαδα σου λάμπουν», την «Φαληριώτισσα» και την «Αχάριστη» η διαδρομή είναι λαμπρή και συναρπαστική.
Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, μια καμεράτα με μαντολίνα, μάντολες, και κιθάρες, έχει το ιδανικό ηχόχρωμα που συνδέει τον ήχο της Σμυρνέικης Εστουδιαντίνας με τις Λαϊκές ορχήστρες μπουζουκιών.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ είναι μια πολυσύνθετη και πολυδιάστατη ορχήστρα με μακρά ιστορία στον μουσικό ελληνικό πολιτισμό που ισορροπεί θαυμαστά ανάμεσα στο Κλασικό και το Τραγουδιστικό ρεπερτόριο.
Εξάρχουσα της η Βάγια Ζεππάτου και μαέστρος της στην Συναυλία ο Τάσος Συμεωνίδης, πρόσωπα με σημαντικές καταθέσεις – καθένας στον τομέα του – στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, γνωστή και αγαπημένη στο ελληνικό ακροατήριο, είναι η ιδανική ενσαρκώτρια όλου αυτού του εξαιρετικού τραγουδιστικού υλικού. Αλλά και όλοι οι μουσικοί δεξιοτέχνες της ορχήστρας, κορίτσια και αγόρια, συμμετέχουν με εξαιρετικό τρόπο στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Οι καλλιτέχνες και η ορχήστρα συμμετέχουν αφιλοκερδώς

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»|ΩΡΑ: 21:00|ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε αναστολή όλη η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας – Είχε εμπλακεί στις υποθέσεις Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου

Αχαΐα: Αυτές είναι οι 3 περιοχές που απαγορεύεται το κολύμπι