Μουντιάλ 2022: «Βράζουν» με τη διαιτησία οι Ουρουγουανοί

Η Ουρουγουάη ...πήγε σπίτι της

Ο τρόπος που αποκλείστηκε η Ουρουγουάη στην φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2022 (για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια), πολύ δύσκολα θα ξεχαστεί από τους διεθνείς. 

Παρότι η «σελέστε» επικράτησε με 2-0 της Γκάνας, η νίκη της Νότιας Κορέας στις καθυστερήσεις επί της Πορτογαλίας (2-1), έστειλε τους Ασιάτες στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τους Ουρουγουανούς... σπίτι τους.

Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο, τόσο στη διάρκεια του ματς, αλλά κυρίως μετά το σφύριγμα της λήξης από τον Ζίμπερτ, εξέφρασαν την οργή τους για τα σφυρίγματα του Γερμανού ρέφερι, αλλά και των συνεργατών του εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά στο VAR.

Ο Έντινσον Καβάνι κατά την είσοδο των ομάδων στ΄ αποδυτήρια έσπασε με γροθιά την οθόνη του VAR, ενώ ο Χιμένες δε σταμάτησε... τα γαλλικά απευθυνόμενος προς τον Γερμανό ρέφερι και τους βοηθούς του.

Τα παράπονα των Ουρουγουανών ήταν πάρα πολλά, αλλά κυρίως στάθηκαν στις ανατροπές των Ντάρβιν Νούνιες και Έντινσον Καβάνι στο δεύτερο ημίχρονο, στις οποίες ο Ζίμπερτ αν και συμβουλεύτηκε δύο φορές το VAR σε καμία δεν έδειξε την «ασβεστένια βούλα». 

Ένας από τους παίκτες που είχε... ξεφύγει ήταν ο Χοσέ Μαρία Χιμένες. Ο κεντρικός αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν μπορούσε να συγκρατήσει την απογοήτευσή του και τα νεύρα του, βρίζοντας on camera: «Ένα μάτσο κλέφτες είδατε σήμερα, γράψτε τα όλα, δεν με ενδιαφέρει», ήταν ίσως οι πιο «κόσμιες» εκφράσεις που χρησιμοποίησε.»

«Είμαι περήφανος που είμαι Ουρουγουανός, έστω κι αν δεν μας σεβάστηκαν σήμερα» έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος έβαλε τα κλάματα μετά το γκολ της Νότιας Κορέας στις καθυστερήσεις.

Ο άλλοτε άσος της Μπαρτσελόνα ήταν έξαλλος με την FIFA κι αναρωτήθηκε: «Γιατί είναι πάντα εναντίον της Ουρουγουάης; Το να λέμε αντίο σε μία τέτοια διοργάνωση πονά πολύ, αλλά έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη, ότι τα δώσαμε όλα για την χώρα μας. Είμαστε περήφανοι Ουρουγουανοί, παρόλο που δεν μας σέβονται. 

Ευχαριστώ αυτούς που μας υποστήριξαν από κάθε μέρος του κόσμου!» ανέφερε στο ποστάρισμά του ο αρχηγός της «Σελέστε», λίγες ώρες μετά τον πικρό αποκλεισμό της από το Μουντιάλ.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης