«Κιβωτός του Κόσμου»: Οι τραπεζικοί λογαριασμοί στο «μικροσκόπιο» της Οικονομικής Αστυνομίας μετά την εισαγγελική παραγγελία

Έρευνα για 4 κακουργήματα

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατρός Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και όλων των μελών της προηγούμενης διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου», μετά την εισαγγελική παραγγελία προς την Οικονομική Αστυνομία, που ερευνά τα οικονομικά πεπραγμένα της ΜΚΟ.

Οπως μεταδίδει το enikos.gr, η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας θα ξεκινήσει από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πατρός Αντωνίου, της συζύγου του και της διοίκησης που «ξηλώθηκε» μετά την «χιονοστιβάδα» των καταγγελιών περί ασέλγειας και κακοποίησης παιδιών που διέμεναν στις δομές της Οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος έχει βάλει ως προτεραιότητά της τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) της μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ, συζύγου του πατρός Αντωνίου, ώστε να διαπιστωθεί εάν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία. Επί της ουσίας, η Αρχή εισέρχεται και στα οικονομικά του πατρός Αντωνίου, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.

Χθες, οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση εξέδωσαν διάταξη που προβλέπει την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου και ακόμη τριών προσώπων από την «Κιβωτό του Κόσμου». Συγκεκριμένα, τους απαγορεύεται να εισέρχονται σε δομές της «Κιβωτού» για λόγους προστασίας των ανηλίκων.

Τι προβλέπει η εισαγγελική παραγγελία προς την Οικονομική Αστυνομία – Έρευνα για 4 κακουργήματα

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης έδωσε παραγγελία προς την Οικονομική Αστυνομία για τη διενέργεια έρευνας στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου», του πατρός Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και ακόμα 9 προσώπων.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, που ήδη άρχισε μετά τα στοιχεία που διαβίβασε η Οικονομική Αστυνομία και τα οποία συγκεντρώθηκαν από τις εφόδους που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες, ο εισαγγελέας ζητεί, με την παραγγελία του, να διερευνηθεί η τέλεση 4 κακουργηματικών πράξεων: υπεξαίρεση, απιστία υπεξαίρεση, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για τα πρώτα 2 αδικήματα βέβαια, εκ του νόμου, απαιτείται έγκληση από τη νέα διοίκηση της Κιβωτού κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει εντός της προθεσμίας που μετρά από την ολοκλήρωση του διαχειριστικού ελέγχου. Η Εισαγγελία, ωστόσο, δεν δεσμεύεται να μην αρχίσει από τώρα την έρευνα της για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σέβης έδωσε εντολή για:

-Φορολογικό έλεγχο την τελευταία 5ετία.

-Γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου.

-Να γνωστοποιηθεί στην Εισαγγελία εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις.

-Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετία τόσο της Κιβωτού όσο και 11 φυσικών προσώπων. Πρόκειται για τον παπά και την παπαδιά, μέλη της οικογένειας τους και μέλη των ΔΣ του Οργανισμού που έχουν εναλλαχθεί όλο αυτό το διάστημα.

-Στον τραπεζικό έλεγχο περιλαμβάνονται δάνεια, κινήσεις, κάρτες και όλα τα χρηματοοοικοκονομικά προϊόντα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ