Αχαΐα: Σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας - Τι αναφέρει η ΕΜΥ για την πορεία της "ARIEL" (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται και στην Αχαΐα το νέο κύμα κακοκαιρίας "ARIEL" με βροχόπτωση η επόμενη έχει ξεκινήσει στην Πάτρα και στις περισσότερες περιοχές της Αχαΐας, χωρίς ωστόσο -μέχρι ώρας τουλάχιστον- να καταγράφονται προβλήματα.

 

 

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «Ariel», που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Ιταλίας και κινείται αργά ανατολικά βορειοανατολικά, προκαλεί επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (1-12-2022).

Τα φαινόμενα την Τετάρτη (30-11-2022) θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά, αλλά και να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε επίσης