Ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» κάλπες ακόμη και αρχές του ’23 μετά το «μυρίζει εκλογές» του Μητσοτάκη

 

Το κατά πόσον ο πρωθυπουργός εννοεί τη φράση του ότι «το κλίμα ήδη μυρίζει  εκλογές» επιχειρούν να καταλάβουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πορευθεί «με το βλέποντας και κάνοντας».

Πιο συγκεκριμένα οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός απλώς επιχείρησε με τη φράση του αυτή να βάλει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των εκλογών στις αρχές του επόμενου χρόνου, καθώς μέχρι σήμερα εμφανιζόταν να μιλά μόνο για την άνοιξη.

Υποστηρίζουν ακόμα ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκονται σε πανικό καθώς τώρα αντιλαμβάνονται στις συνέπειες από την υπόθεση Πάτση, τις υποκλοπές και τη διαχείριση που κάνουν στο θέμα της ακρίβειας.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία του τόπου ως ένας αποτυχημένος και αδίστακτος πολιτικός» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: «Κατήργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και στήριζε τα συμφέροντα των διαφόρων “Πάτσηδων”. Στις ημέρες του το ιδιωτικό χρέος αυξάνεται ξανά και πνίγει μεσαία στρώματα και μισθωτούς. Η απέχθεια του για κάθε τι κοινωνικό φτάνει ακόμα και στην διάλυση μέσα από την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ».

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη λεηλατεί την κοινωνία με τις οικονομικές της επιλογές και διαλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου με όσα κάνει στους θεσμούς» και πως «το σκάνδαλο Μητσοτάκη με το Predator δείχνει την αντίληψη για τον τρόπο διακυβέρνησης». «Αρπακτικά που έχουν πέσει πάνω στο εισόδημα των πολιτών, αρπακτικά που κατασπαράζουν την δημοκρατία», προσθέτουν.

Σε ανακοίνωσή της μάλιστα η Κουμουνδούρου αναφέρει πως «το αίτημα που έρχεται από την κοινωνία είναι ένα: δικαιοσύνη», «πολιτική αλλαγή για να υπάρξει δικαιοσύνη στην οικονομία, να μπει τέλος στην ασυδοσία των ισχυρών, να υπάρξει επαναφορά του κράτους δικαίου». «Αφού ο κ. Μητσοτάκης “μυρίζει” εκλογές», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ας τις προκηρύξει άμεσα για να σωθεί η κοινωνία».

«Η εικόνα που για πάντα θα συμβολίζει την πολιτική του θα είναι η σπασμένη πόρτα από τα σπίτια που θέλησε να λεηλατήσουν τα αρπακτικά του», αναφέρει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης