Κροατία – Καναδάς 4-1: Πρώτη νίκη με ανατροπή και show Κράμαριτς

«Σεφτέ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο έκανε η Κροατία που επιβλήθηκε του Καναδά με σκορ 4-1 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της διοργάνωσης. Ένα αποτέλεσμα που πετάει αυτόματα τη χώρα της Βόρειας Αμερικής εκτός τουρνουά.

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με το… καλημέρα του ματς, βρήκε τα πατήματά της, έκανε την ανατροπή πριν το ημίχρονο και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή στον Αντρέι Κράμαριτς που σκόραρε δύο φορές. Ένα γκολ πέτυχε ο πρώην άσσος της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια και ένα ο Μάγερ.

Έτσι οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 4 βαθμούς μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας απέναντι στο Μαρόκο πιάνοντας στην κορυφή τη χώρα της Αφρικής που νίκησε πριν λίγη ώρα το Βέλγιο που παρέμεινε στους 3 βαθμούς και την τρίτη θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Καναδά με τον Αλφόνσο Ντέιβις να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης κάνοντας το 1-0. Η Κροατία δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε πιέσει για να φτάσει στο γκολ ισοφάρισης που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Και τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδανικά για την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς. Αρχικά, ο Αντρέι Κράμαριτς έφερε το ματς στα ίσα στο 36′ και οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε να ανατροπή με δράστη τον Μάρκο Λιβάγια στο 44′, για να γίνει το 2-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Όπως ήταν λογικό, ο Καναδάς ήταν εκείνος που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά την ανάπαυλα, αφού προσπαθούσε με τη σειρά του να φτάσει στην ισοφάριση. Το γκολ όμως δεν ερχόταν και έτσι οι Κροάτες βρήκαν την στιγμή τους με τον Κράμαριτς στο 70′ να διπλασιάζει τα τέρματά του και να κάνει το 3-1. Το… κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Λόβρο Μάγερ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 4-1.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Σόσα, Λόβρεν, Γιουράνοβιτς, Γκβάρντιολ, Πέρισιτς (86’ Όρσιτς), Μόντριτς (86’ Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (86’ Μάγερ), Κράμαριτς (73’ Βλάσιτς), Λιβάγια (60’ Πέτκοβιτς).

ΚΑΝΑΔΑΣ (Τζον Χέρντμαν): Μπόριαν, Τζόνσον, Μίλερ, Βιτόρια, Εουστάκιο (46’ Οσόριο), Ντέιβις, Μπιουκάναν, Λαρέν (46’ Κονέ), Λαριέα (62’ Χόιλετ), Χάτσινσον (72’ Αντεκούγκμπε), Ντέιβιντ (72’ Καβαλίνι).