Βρυξέλλες: Συγκρούσεις και φωτιές μετά τη νίκη του Μαρόκου

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα σε δρόμους των Βρυξελλών, στη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αγώνα Βελγίου – Μαρόκου για την τελική φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Η κατάσταση μάλιστα ξέφυγε από τον έλεγχο, καθώς υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ Μαροκινών και Βέλγων, ενώ κάποιοι άναψαν και φωτιές σε κάδους σκουπιδιών.

Επεισόδια

Η ιστοσελίδα της βελγικής τηλεόρασης έκανε λόγο για 150 νεαρούς που προκάλεσαν τα επεισόδια ανάβοντας φωτιές, με την αστυνομία να επεμβαίνει άμεσα για να δώσει τέλος στις συγκρούσεις.

Βίντεο που ανέβηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτοκίνητο να καίγεται σε δρόμο της βελγικής πρωτεύουσας, ενώ επεισόδια προκλήθηκαν και σε άλλες πόλεις.

 

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα. Η αστυνομία έχει ήδη επέμβει αποφασιστικά. Συμβουλεύω τους υποστηρικτές να μην έρχονται στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της βελγικής πρωτεύουσας, Φίλιπ Κλος, ο οποίος κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να αποφύγει την κυκλοφορία σε περιοχές που η κατάσταση ήταν έκρυθμη.

Συλλήψεις

Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν πως οι οπαδοί που προκάλεσαν τα επεισόδια επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, θέλοντας να προκαλέσουν χάος στους δρόμους των Βρυξελλών.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες «πηγές», ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε από αντικείμενο, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Οι αστυνομικές αρχές προέβησαν σε συλλήψεις, αλλά δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός των συλληφθέντων.

Το Μαρόκο πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί του Βελγίου με 2-0 και είναι πολύ κοντά σε πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ