Μουντιάλ 2022: Απίθανο Μαρόκο, εκτέλεσε το αδιόρθωτο Βέλγιο!

Ακόμη και οι μεγάλοι κάνουν λάθη που στοιχίζουν... Ο εκ των κορυφαίων κίπερ στον κόσμο, αν όχι ο κορυφαίος, Τιμπό Κουρτουά έκανε γκέλα στο φάουλ του Σαμπίρι στο 73', το Μαρόκο νίκησε με 2-0 το Βέλγιο και έβαλε... φωτιά στον 6ο όμιλο.

Το Βέλγιο ήταν αυτό που απείλησε πρώτο στο ματς. Μόλις στο 5' ο Μπατσουαγί βρέθηκε σε πλάγιο τετ α τετ με τον Μοχαμέντι, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στο 17' ο Ονάνα πρόλαβε την έξοδο του πορτιέρο του Μαρόκου, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμένει στο 20λεπτο.

Σιγά-σιγά το Μαρόκο ανέβαζε στροφές, κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και στο 34' απείλησε με ωραία ενέργεια και σουτ του Χακίμι με το 0-0 να παραμένει. Οι Αφρικανοί ήταν εμφανές πως πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 45+1' ναι μεν βρήκαν γκολ, όμως αυτό δεν μέτρησε, καθώς στο φάουλ του Ζίγιες ο Σάις κάνει κίνηση στην μπάλα, μπορεί να τη βρίσκει και ελάχιστα, με αποτέλεσμα το πρώτο 45λεπτο να λήξει χωρίς σκορ.

Το Μαρόκο μπήκε στο β' με ορμή και στο 57' είχε εξαιρετική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μπουφάλ ελίχθηκε, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.

Το 0-0 παρέμενε και το Βέλγιο θα απειλούσε μόνο με ατομική ενέργεια. Και στο 65' κάπως έτσι κατάφερε να βάλει δύσκολα στην αντίπαλο με τον Μέρτενς να εκτελεί, με τον πορτιέρε του Μαρόκου να διώχνει. Για να ακολουθήσει νέα ευκαιρία στο 66' σε σουτ του Μπατσουαγί.

Και στο 73' ο Σαμπίρι, ο άνθρωπος που είχε μπει στο 67', με απευθείας φάουλ από πολύ δύσκολη γωνία να κάνει το 1-0 για το Μαρόκο. Ένα γκολ, στο οποίο φέρει ευθύνη και ο Τιμπό Κουρτουά.Οι Αφρικανοί έπαιρναν αυτό που βάσει εικόνας άξιζαν βάζοντας... φωτιά στο ματς.

Στο 81' το Βέλγιο έβγαλε αντίδραση και άγγιξε την ισοφάριση με την κεφαλιά του Βερτόνγκεν να περνά μόλις άουτ. Το 1-0 παρέμενε, οι Βέλγοι είχαν την κατοχή, ήταν γύρω-γύρω από την περιοχή, όμως χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Για να έρθει στις καθυστερήσεις το 2-0. Ο Ζίγιες σέρβιρε στον Αμπουκχάλ, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-0 για το Μαρόκο. 

Βέλγιο (3-4-2-1/ Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μενιέ (81' Λουκάκου), Αλντερβάιλερντ, Βερτόνγκεν, Καστάνιε, Ονάνα (60' Τίλεμανς), Βίτσελ, Τ. Αζάρ (74' Τροσάρ),  Ντε Μπρόινε, Ε.Αζάρ (60' Μέρτενς), Μπατσουαγί (75' Ντε Κέτελαρ).

Μαρόκο (4-3-3/ Γουαλίντ Ρεγκραγκουί): Ελ Καζουί, Χακίμι (67' Ατιάτ-Αλάχ), Αγκέρντ, Σάις, Μαζραουί, Ουνάχι (78' Ελ Γιαμίκ), Άμραμπατ, Αμαλάχ (67' Σαμπίρι), Ζίγιες, Μπουφάλ (73' Αμπουκχάλ), Εν-Νεσίρι (73' Αμνταλά).

sdna.gr

Διαβάστε επίσης