Πάτρα: Συγκλονιστικές ερμηνείες στη συναυλία - αφιέρωμα στον Θ. Τσιπινάκη

Ο ήχος του μαντολίνου το βράδυ του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου συναντήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με τη φωνή και το τραγούδι, δίνοντας στη βραδιά ένα ξεχωριστό χρώμα και προκαλώντας στο κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» με την Τάνια Τσανακλίδου και τον Κώστα Θωμαΐδη υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Αναστάσιου Συμεωνίδη, έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στο αείμνηστο ιδρυτή της ορχήστρας Θανάση Τσιπινάκη, ο οποίος πριν από δέκα χρόνια «έφυγε» από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μία ξεχωριστή παρακαταθήκη για την πόλη. Οι ερμηνείες της Τάνιας Τσανακλίδου και του Κώστα θωμαίδη οι οποίοι είχαν συνεργαστεί πολλές φορές με τον Θανάση Τσιπινάκη συγκλόνισαν, με αποτέλεσμα πολλές φορές στη διάρκεια της συναυλίας το στοιχείο της φόρτισης να είναι κάτι παραπάνω από έντονο.

Τα έσοδα της συναυλίας η οποία διοργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλων της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης και την οικογένειά του, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, θα διατεθούν στο  «Άλμα ζωής» παράρτημα Αχαΐας.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της Ορχήστρας η οποία όπως είπε, εμφανίζεται σε όλη τη χώρα και έχει στο ενεργητικό της εξαιρετικές παραγωγές και συνεργασίες.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στο τέλος της συναυλίας παρέδωσε στον Κώστα Τσιπινάκη αναμνηστικό δώρο στο οποίο «αποτυπώνεται» μία υδρία που θεωρείται και το πιο αρχαίο μουσικό ‘όργανο.. Το έργο επιμελήθηκε η εικαστικός – κεραμίστρια στο εικαστικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού Παναγιώτα Κοντογεώργα.

Στην Τάνια Τσανακλίδου και τον Κώστα Θωμαΐδη δόθηκε από μία συλλεκτική φιάλη «Μαυροδάφνης» του 2000 της Achaia Clauss, την οποία η εταιρεία παρήγαγε σε περιορισμένο αριθμό, με ετικέτα το εικαστικό θέμα της κεντρικής αφίσας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Τη συναυλία παρακολούθησαν αντιδήμαρχοι, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κώστας Μάρκου, η πρόεδρος της κοινωφελούς «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θαν. Τσιπινάκης» Γιώργος Ζεπάτος, εκπρόσωποι από το «Άλμα ζωής», ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Συντελεστές της συναυλίας: Τάνια Τσανακλίδου, Κώστας Θωμαϊδης, Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” Δήμου Πατρέων , Αναστάσιος Συμεωνίδης, (Μουσική Διεύθυνση), Βάγια Ζεππάτου (Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας), Ηλίας Καρκαβέλιας (Κόντρα Μπάσο), Διονύσιος Μπάστας (Ηχητικός Σχεδιασμός – ηχοληψία», Νίκος Σωτηρόπουλος (Φωτιστικός Σχεδιασμός).

Σχεδιασμός Αφίσας Άγγελος Θεοδωρόπουλος,

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας: Βάγια Ζεππάτου

Διαβάστε επίσης