ΣΥΡΙΖA Αχαΐας: Εκδήλωση σήμερα Σάββατο για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Ισότητας Φύλου της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την Παγκόσμια ήμερα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, αναφέρονται τα εξής:

Σούζαν, Ιωάννινα, Φεβρουάριος

Βίκυ, Θεσσαλονίκη, Μάρτιος

83χρονη, Καβάλα, Μάρτιος

Αϊντα, Καβάλα, Μάιος

78χρονη, Παλαιό Φάληρο, Μάιος

77χρονη, Σαλαμίνα, Μάιος

Μαρία, Αίγινα, Ιούνιος

Τασούλα, Δράμα, Ιούνιος

Κατερίνα, Κουκάκι, Ιούνιος

67χρονη, Ηράκλειο, Ιούλιος

Γεωργία, Ρέθυμνο, Αύγουστος

Ελεονώρα, Ζάκυνθος, Αύγουστος

Νικολέτα, Περιστέρι, Αύγουστος

55χρονη, Κομοτηνή, Σεπτέμβριος

Ιωάννα, Λάρισα, Σεπτέμβριος

Άννα, Καβάλα, Σεπτέμβριος

61χρονη, Μεσσήνη, Νοέμβριος

δολοφονήθηκαν γιατί ήταν γυναίκες.

Η βία κατά των γυναικών, βρίσκεται στον πυρήνα της πατριαρχικής οργάνωσης της κοινωνίας μας, στην οποία, οι άνδρες ασκούν εξουσία και έχουν κυριαρχία πάνω στις γυναίκες και στα κορίτσια και είναι συνδεδεμένη με την ανατροπή των παραδοσιακών ρόλων των δύο φύλων.

Η βία που ασκείται έχει πολλαπλές μορφές. Από τη λεκτική, ψυχολογική και σωματική, φτάνει μέχρι την πιο ακραία της μορφή, τη γυναικοκτονία.

Κι ενώ τα περιστατικά έμφυλης βίας στην Ελλάδα έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ σε θέματα ισότητας φύλου, οι πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ ενισχύουν τις ανισότητες και συντηρούν το φαινόμενο της πατριαρχίας.

Την 25η Νοέμβρη ενώνουμε τις φωνές μας με τις αδελφές μας σε όλο τον κόσμο που διεκδικούν και αντιστέκονται. Λέμε τέρμα στη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, το Τμήμα Ισότητας Φύλου & Φεμινιστικής πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει συζήτηση, με θέμα “Η έμφυλη βία στη μεγάλη οθόνη”, με τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο και προβολή της ταινίας «Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣΑΥΡΟΣ», το Σάββατο 26/11 καί ώρα 19:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Μηχανουργείο, Ευμήλου 2, στην Πάτρα.

 

Διαβάστε επίσης