Πάτρα: Τρία περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μόνο σε μία νύχτα-Έγιναν τρεις συλλήψεις

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24

Μέσα μόνο σε μία νύχτα η Αστυνομία κλήθηκε να διαχειριστεί τρία περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Πάτρα.

Μάλιστα όπως πληροφορείται τo tempo24.news έγιναν και τρεις συνολικά συλλήψεις από αστυνομικούς του αρμόδιου γραφείου το οποίο και ανέλαβε. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που αλληλομηνύθηκε και έναν άνδρα που κατηγορείται πως επιτέθηκε πρώην σύντροφό του.

Και τα τρία περτιστατικά απασχόλησαν την τοπική Αστυνομία στη διάρκεια της νύχτας μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής, ενώ όπως σημειώνουν αστυνομικοί, στο αρμόδιο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας τα περιστατικά είναι δεκάδες γεγονός που προβληματίζει.

"Υπάρχει σημαντική έξαρση των φαινομένων βίας με θύματα ως επί το πλείστον γυναίκες" αναφέρει χαρακτηριστικά αξιωματικός στο tempo24.news, με αφορμή και τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Προσθέτει δε πως η κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών άρχισε να εμφανίζεται μετά την πανδημία.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Τα 18 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας μόνο φέτος έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 10.000 περιστατικά»

 

«Καλούμε όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλειά τους με οποιοδήποτε τρόπο να μιλήσουν ανοιχτά»

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τιμώντας και υποστηρίζοντας τη Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών επισκέφτηκε σήμερα αστυνομικούς που μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στην πλατεία Συντάγματος. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος αφού συνομίλησε με γυναίκες αστυνομικούς που στελεχώνουν τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και γυναίκες που έσπευσαν να ενημερωθούν για τη δράση της ΕΛ.ΑΣ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  

«Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία κάθε ημέρα είναι ημέρα αποτελεσματικής δράσης ενάντια στη βία απέναντι στις γυναίκες. 365 μέρες τον χρόνο η Ελληνική Αστυνομία δίνει το παρόν. Καλούμε όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλειά τους με οποιοδήποτε τρόπο να μιλήσουν ανοιχτά. Να καταγγείλουν αυτό που βιώνουν και να γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί μας, γυναίκες και άνδρες, θα είναι εκεί μαζί τους για να τις υποστηρίξουν ψυχικά, ηθικά, αλλά και πρακτικά αποτελεσματικά για να βρουν το δίκιο και να έχουν απολύτως την ασφάλειά τους. Αυτό το έργο υλοποιούν καθημερινά πάνω από 400 στελέχη μας στα 18 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που μόνο φέτος έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 10.000 τέτοιου είδους υποθέσεις άσκησης βίας στη συντριπτική πλειοψηφία ενάντια στις γυναίκες. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία απέναντι στις γυναίκες».

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ