Πάτρα: Σε ρυθμούς «Black Friday» από σήμερα η αγορά

 

Ξεκινά επίσημα από σήμερα το εκπτωτικό event της τελευταίας εβδομάδας του Νοεμβρίου, της Black Friday, με λιανεμπορικές επιχειρήσεις να βρίσκονται σε θέση μάχης εκτιμώντας ότι οι πληθωριστικές πιέσεις μπορεί να λειτουργήσουν ως κίνητρο για τους καταναλωτές να κάνουν συμφέρουσες αγορές ενόψει των Χριστουγέννων.

Οι προσφορές έχουν αρχίσει ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες και θα συνεχιστούν έως και τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Cyber Monday.

 

Οι έμποροι της Πάτρας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών με ανακοίνωσή του ζητά από τα μέλη του να προχωρήσουν σε γενναίες εκπτώσεις, ενώ δηλώνει κάθετα αντίθετος στην λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Εδώ και μερικά χρόνια η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου  η Black Friday έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική «γιορτή». Ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες με εκπτώσεις σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας αλλά πλέον έχει επεκταθεί στο σύνολο σχεδόν των εμπορικών προϊόντων.

Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια συνήθως  πραγματοποιείται  κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο ελεύθερο μόνο για τους μεγάλους, αλλά να επωφεληθούν και οι τοπικοί μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες και κατ’ επέκταση οι καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών προτρέπει τα Μέλη του να επωφεληθούν της ημέρας αυτής προσφέροντας πραγματικές εκπτώσεις και χαμηλές τιμές στους καταναλωτές.

Καλούμε τους καταναλωτές, να είναι προσεκτικοί, να μην παρασυρθούν από τον καταιγισμό των διαφημίσεων των πολυεθνικών αλυσίδων, ούτως ώστε να επωφεληθούν των πραγματικών εκπτώσεων και χαμηλών τιμών.

Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε με τον στραγγαλισμό των  μικρών τοπικών επιχειρήσεων η στήριξη τους από τους συμπολίτες μας έχει ιδιαίτερη αξία και βαρύτητα. Να προτιμήσουν τα τοπικά καταστήματα που έχουν όλα αυτά τα χρόνια κερδίσει την εμπιστοσύνη τους με την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών τους και που επανεπενδύουν τα χρήματά τους στην πόλη.

Ακόμη η χρονική επιμήκυνση των προσφορών που επιχειρείται ιδιαίτερα από τις μεγάλες αλυσίδες δεν συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς ούτε είναι προς όφελος των καταναλωτών.

Για ακόμη μία φορά η Κυβέρνηση υπακούοντας στις απαιτήσεις των πολυεθνικών και εφαρμόζοντας το σχέδιό της για πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας βάζει από το παράθυρο την Κυριακή 27 Νοέμβρη. Δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε Μαύρες Κυριακές. Να τις κρατήσουμε φωτεινές και πολύχρωμες. Οι συνάδελφοί μας θα δώσουν ακόμη μια φορά την απάντησή τους κρατώντας τα καταστήματά τους κλειστά και οι συμπολίτες μας θα γυρίσουν την πλάτη στις πολυεθνικές που μη σεβόμενες την πόλη που τους φιλοξενεί θα ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Δρώμενα στο Αίγιο 

Σε μια προσπάθεια τόνωσης του αγοραστικού κλίματος άλλα και της διάθεσης
των δημοτών ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο και την
ΔΗΚΕΠΑ στα πλαίσια του black friday ενημερώνει για μια σειρά δράσεων που
θα διοργανώσει.
Την Παρασκευή 25/11 θα παίζει μουσική στους κεντρικούς δρόμους ενώ θα
μοιράζονται μπαλόνια στα παιδιά ,θα υπάρχουν δρώμενα στους δρόμους
Πετμεζά και Αν. Λόντου με κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών , ενώ
όσοι κάνουν αγορές την μέρα αυτή θα συμμετέχουν σε κλήρωση δώρων από
τον Εμπορικό Σύλλογο και τα καταστήματα της πόλης μαςστέλνοντας μια
φωτογραφία της απόδειξης σημειώνοντας και ένα κινητό τόσο στο mail
[email protected] όσο και στο messenger του συλλόγου καθώς και στο
viber 6942982430
Ο κόσμος τον τελευταίο καιρό είναι προβληματισμένος ,κουμπωμένος και
διστακτικός, εμείς πρέπει να αναστρέψουμε το κλίμα αυτό .....
Προτρέπουμε λοιπόν τους συναδέλφους να συμμετέχουν με εκπτώσεις και
προσφορές, η αγορά μας είναι αξιόλογη ποιοτική και δεν έχει να ζηλέψει
τίποτα .
Να υπενθυμίσουμε ότι τα καταστήματα την Κυριακή 27/11 μπορούν
προορατικά να είναι ανοικτά.
Βlack friday μια ακόμα μέρα γιορτής του εμπορίου και ευκαιριών για τους
καταναλωτές.

 

Διαβάστε επίσης