Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα εισέβαλαν στο αεροδρόμιο του Βερολίνου – Ακυρώθηκαν πτήσεις

24/11/2022 | 21:26

Μέλη της Last Generation στη Γερμανία «στρατοπέδευσαν» στους αεροδιαδρόμους

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε την πρόσβαση στους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης, λόγω μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης πολλών ατόμων, ενώ μια οργάνωση για το κλίμα ανέφερε ότι ακτιβιστές της κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο των διαδρόμων.

Μην επιδοτείτε τις αεροπορικές

Οι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Last Generation κάλεσαν τον κόσμο να σταματήσει να ταξιδεύει αεροπορικώς και την κυβέρνηση να σταματήσει να επιδοτεί τις αερομεταφορές, ανέφερε σήμερα η οργάνωση.

Συλλήψεις

«Σε μια περιοχή του αεροδρομίου που δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο κοινό, συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους που είχαν προηγουμένως αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και κάποιοι είχαν κολλήσει τα χέρια τους εκεί», ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου με ανάρτηση στο twitter.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε ότι η αστυνομία συνέλαβε τους ακτιβιστές, αλλά οι διάδρομοι απογείωσης και προσγείωσης παρέμειναν κλειστοί προκειμένου το προσωπικό να κάνει ελέγχους και να εξασφαλίσει ότι δεν βρίσκονται εκεί επιπλέον άτομα.

Ο εκπρόσωπος δεν μπόρεσε να διευκρινίσει πόσες πτήσεις επηρεάστηκαν.

πηγή

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: Επιβεβαιώνεται ιατροδικαστικά η σοκαριστική καταγγελία πως16χρονος βίασε 12χρονη-Γνωρίστηκαν μέσω instagram-ΝΕΟΤΕΡΑ

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου

Τι θα συμβεί στο μυαλό της γάτας σας αν της νιαουρίσετε