Ρόδος: Στη φυλακή η οικιακή βοηθός που ομολόγησε τις 4 δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών

«Μια φωνή μου έλεγε να την λυτρώσω γιατί υποφέρει»

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε  μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, η 45χρονη οικιακή βοηθός που ομολόγησε την δολοφονία 4 ηλικιωμένων γυναικών που φρόντιζε και την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της σε ηλικία ενός έτους.

Η 45χρονη, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική για την δολοφονία της 75χρονης στο σπίτι της  στις Καλυθιές, προέβαλε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις και έγγραφα που αφορούσαν στον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Σημειώνεται ότι είχε υποβληθεί αίτημα για τη διενέργεια ιατρικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμα. 

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία της 75χρονης κατάκοιτης γυναίκας στις 21 Νοεμβρίου, υποστήριξε ότι την αγαπούσε πολύ και την στεναχωρούσε το γεγονός ότι συνέχεια ούρλιαζε από τους πόνους. Εκείνο το βράδυ, όπως είπε, ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι και κοιμόταν ανήσυχα. Όπως ισχυρίστηκε στην απολογία της, τις πρώτες πρωινές ώρες, άκουγε συνεχώς μια φωνή να της λέει «λύτρωσέ την, λύτρωσέ την, υποφέρει» και ξεκίνησε να βλέπει και σκιές να περιφέρονται στον χώρο.

Πληροφορίες της “Δημοκρατικής” αναφέρουν ότι θα μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού και εκεί θα διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη.

Η 45χρονη οικιακή βοηθός υποστήριξε ότι τέλεσε τα εγκλήματα που ομολόγησε γιατί είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε διότι της προκαλούσε καταστολή και αδυναμία να εργαστεί.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης