Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στο αφιέρωμα για τον Θάνο Μικρούτσικο - ΦΩΤΟ

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΠΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Ο δήμαρχος  της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης, παρακολούθησαν το βράδυ της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου την εκδήλωση αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο και διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Ι. & Ε. Τοπάλη και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τρία έργα μουσικής δωματίου του Θάνου Μικρούτσικου από τα οποία τα δύο ακούστηκαν σε πρώτη εκτέλεση.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι εισηγητικές ομιλίες για το Θάνο Μικρούτσικο από τον ομότιμο καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του Ε.Μ.Π. Γιάννη Μηλιό και τον μουσικό παραγωγό Θύμιο Παπαδόπουλο, οι οποίοι ανέδειξαν γνωστές και άγνωστες πτυχές του έργου του.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο έργο του Θάνου Μικρούτσικο το οποίο είχε μεγάλη απήχηση στο λαό τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας, ένα έργο που  εξακολουθεί να συντροφεύει το λαό στους αγώνες  και να ομορφαίνει καθημερινά τη ζωή του.

Στο «περιθώριο» της εκδήλωσης ο Δήμαρχος της Πάτρας, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ είχαν συνάντηση με τη γυναίκα του αείμνηστου συνθέτη Μαρία Παπαγιάννη και την κόρη του Αλεξάνδρα.

Ο Πολιτιστικός οργανισμός με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου, έχει προγραμματίσει για την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου την πραγματοποίηση συναυλίας.

  Θάνος Μικρούτσικος 

 Θάνος Μικρούτσικος 

Θάνος Μικρούτσικος 

 Θάνος Μικρούτσικος 

Διαβάστε επίσης