Ειδήσεις από τη Δυτική Αχαΐα

Ανακοινώσεις του Δήμου

Επιστολή Δημάρχου στον Πρωθυπουργό

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς συνοψίζει τα αποτελέσματα, για το Δήμο, της πρωθυπουργικής επίσκεψης και συνάμα εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό.

Η επιστολή που στάλθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με την ολοκλήρωση της διήμερης παρουσίας σας στην Αχαΐα και σε ότι αφορά τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες μου για τα αποτελέσματά της.

Υπογραμμίζω το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρωθυπουργός όχι απλώς επισκέφθηκε τον τόπο μας αλλά ασχολήθηκε με συγκεκριμένα του προβλήματα κομίζοντας δεσμεύσεις γι’ αυτά.

Σημειώνω ότι για το μείζον θέμα της άρδευσης του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνειού, πέραν της προσωπικής σας ρητής δέσμευσης, ακολούθησε συνεργασία μου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκε συναντίληψη περί την πορεία υλοποίησης του έργου.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εξίσου σημαντική υπήρξε για εμάς η δήλωσή σας για τη σύνδεση του αεροδρομίου του Αράξου με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου, εξέλιξη που περιέχει ιδιαίτερο αναπτυξιακό πρόσημο καθώς και για την επέκταση της ύδρευσης σε όλο το Δήμο μας από το φράγμα Πείρου.

Σας ευχαριστώ και πάλι για το προσωπικό σας ενδιαφέρον για υποθέσεις του Δήμου μας και προσβλέπω στη γόνιμη συνεργασία μας με τους συναρμόδιους Υπουργούς σας, για τη γρήγορη και άρτια ολοκλήρωση των σημαντικών αυτών έργων για τον τόπο μας».

 

Μυλωνάς: Η σύγκλιση του Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ αποτελεί θεσμική υποχρέωση

Η μη σύγκλιση του Δ.Σ. του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α για ενημέρωση για πιθανές αλλαγές στους όρους διακήρυξης του Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Φλόκα, συνιστά παραβίαση θεσμικής υποχρέωσης, επισημαίνει με σημερινή επιστολή ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου.

Η πλήρης επιστολή Μυλωνά έχει ως εξής:

«Κύριε πρόεδρε,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα σας έχω ζητήσει, γραπτώς, δύο φορές να συγκαλέσετε σε συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΣΥΔΙΣΑ με θέμα την ενημέρωση του Συμβουλίου για όσα συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, που πραγματοποιήθηκε στις 15/11, σχετικά με το Εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Φλόκα στην οποία πήρατε μέρος.

Το γεγονός ότι αποφεύγετε να συγκαλέσετε το Δ.Σ. θεωρώ ότι συνιστά παραβίαση θεσμικής σας υποχρέωσης.

Επανέρχομαι και σας καλώ να συγκαλέσετε σε συνεδρίαση το Δ.Σ. του Συνδέσμου με αντικείμενο τα όσα συμφωνήθηκαν με το αρμόδιο Υπουργείο και τις πιθανές αλλαγές στους όρους διακήρυξης του Εργοστασίου.

Με την ευκαιρία, ως Δήμαρχος του Δήμου που θα φιλοξενήσει το εργοστάσιο, αποσαφηνίζω για μια ακόμα φορά την κατηγορηματική μου αντίθεση σε οποιαδήποτε αλλαγή των προϋποθέσεων κατασκευής του Εργοστασίου, πέραν των όσων περιλαμβάνονται στον Περιφερειακό σχεδιασμό και επί των οποίων, και μόνο επ’ αυτών, ισχύει η συναίνεση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας».

 

 

Διαβάστε επίσης