Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αχαΐα

‘’ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ’’

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Αχαΐα. Οι εξαγγελίες του και τα μεγάλα λόγια για ανάπτυξη, δεν αφορούν το λαό, που βιώνει την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την επιδείνωση του βιοτικού του επιπέδου, αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους, που και σήμερα καταγράφουν προκλητικά μεγάλα κέρδη.

Ο κύριος Μητσοτάκης, παρότι επισκέφτηκε την Πάτρα με τη θεσμική του ιδιότητα, δεν θεώρησε υποχρέωσή του να επισκεφτεί το Δημαρχείο και να συναντηθεί με τον Δήμαρχο. Είναι προφανές το γιατί. Δεν ήθελε να ακούσει ενοχλητικά πράγματα, όπως τα μεγάλα προβλήματα του λαού της Πάτρας, τα σοβαρά ζητήματα που έχει θέσει ο πατραϊκός λαός με τις κινητοποιήσεις του, αλλά και ο Δήμαρχος με δεκάδες επιστολές του προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αλλά και σε όλους τους Υπουργούς.

Δεν ήθελε να ακούσει για χρηματοδότηση του Δήμου, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών του, ούτε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δεν μίλησε για την απόδοση στο Δήμο της έκτασης του πρώην σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο, ούτε για την πλήρη απόδοση του παραλιακού μετώπου της πόλης, ώστε να ξαναποκτήσει την πρόσβασή της στη θάλασσα.

Όσον αφορά στη διέλευση του τρένου, ο Πρωθυπουργός απέρριψε το πάγιο αίτημα του πατραϊκού λαού, των φορέων του και της Δημοτικής Αρχής, για πλήρη υπογειοποίηση από το Ρίο έως το Νέο Λιμάνι. Τον ενημερώνουμε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί. Ακόμα, όμως και τα 5,2 χιλιόμετρα υπογειοποίησης που ανακοίνωσε, δεν αποτέλεσαν από την αρχή πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης, αλλά είναι αποτέλεσμα του αγώνα του λαού της πόλης μας, κόντρα σε όσους καλλιεργούσαν την ηττοπάθεια και συκοφαντούσαν ως μαξιμαλιστικό το αίτημα.

Η Δημοτική Αρχή, μαζί με το λαό, θα συνεχίσει σ’ αυτό τον δρόμο, του αγώνα, που αποτελεί τη μοναδική ελπιδοφόρα προοπτική για την ικανοποίηση των αναγκών μας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Διαβάστε επίσης