Πάτρα: Η περιπέτεια άστεγης την ώρα της καταιγίδας - Γιατί ζήτησε βοήθεια από αστυνομικούς

 

"Βρέχει και δεν έχω που να πάω, έχω γίνει μούσκεμα, δεν μπορώ να κοιμηθώ απόψε στο δρόμο", η έκκληση της 49χρονης Αθανασίας στους αστυνομικούς προκάλεσε αναστάτωση στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς οι ένστολοι αμέσως προσπάθησαν να βρούν λύση για την ταλαιπωρημένη γυναίκα που βρισκόταν μπροστά τους.

Η 49χρονη έφθασε στο Γ'Αστυνομικό Τμήμα χθες το βράδυ εν μέσω της καταιγίδας που έπληττε εκείνη την ώρα την Πάτρα. Αυτό που ζήτησε είναι να μπορέσει να βρεί εάν καταφύγιο , ένα κρεβάτι για κοιμηθεί, καθώς είναι άστεγη και η βραδιά θα ήταν μαρτυρική μέσα σε αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Οι αστυνομικοί αμέσως αναζήτησαν την λύση του υπνωτηρίου αστέγων. Δυστυχώς όμως συνάντησαν την άρνηση των υπευθύνων. Μάλιστα οι έστολοι ήλθαν σε επικοινωνία με την υπεύθυνη, η οποία του είπε πως δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή η 49χρονη και να φρόντιζε το επόμενο πρωϊ να ασχολείτο με το ζήτημα.

Ετσι οι αστυνομικοί μην έχοντας άλλη λυση και για να μην παραμείνει η γυναίκα στο δρόμο, αποφάσισαν να την ...φιλοξενήσουν στο Τμήμα! Όπου τελικά πέρασε τη βραδιά της...

Το tempo24 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θόδωρο Τουλγαρίδη, αναζητώντας τους λόγους της άρνησης παραμονής της άστεγης στο δημοτικό υπνωτήριο. Οπως σημείωσε ο Πρόεδρος υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου άτομα εξαρτημένα από ουσίες, ή όσα αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα να μην εισέρχονται στο οίκημα , προκειμένου να αποφεύγονται επεισόδια και να μην κινδυνεύει η ασφάλεια εργαζομένων και φιλοξενούμενων. Σύμφωνα με τον κ. Τουλγαρίδη γι αυτά τα άτομα , τις νύχτες του Χειμώνα, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, φιλοξενούνται σε ειδικούς χώρους που υπάρχει και η δυνατόητα της φύλαξης, ενώ για τον σκοπό αυτό προσλαμβάνεται και έκτατκο προσωπικό.    

Διαβάστε επίσης