Το Σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πάτρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο " Αγιος Ανδρέας" (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ) αναφέρει:

Δύο μέρες στην πόλη μας ο Πρωθυπουργός και για τα Νοσοκομεία της περιοχής μας δεν έκανε καμία ουσιαστική αναφορά.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε το Σωματείο μας, με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, δεσμεύτηκε ότι κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην πόλη μας, θα προβεί σε ανακοίνωση για την επίλυση του οξύτατου κτιριακού προβλήματος  που  αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας με την κατασκευή ενός  νέου κτιρίου που να δίνει την απαιτούμενη προοπτική ανάπτυξης, αλλά και την αναγκαία στέγαση Τμημάτων και κλινικών.Άνθρακες ο θησαυρός!

Την στιγμή που το Νοσοκομείο μας αντιμετωπιζει μεγάλα προβλήματα λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης  και έχουμε τμήματα που υπολειτουργούν, όπως το χειρουργείο που από τις 6 αίθουσες που διαθέτει λειτουργούν μόνο οι 3, η ΜΕΘ να στελεχώνεται με 17 Νοσηλευτές ενώ το ελάχιστο θα έπρεπε να είναι 28, η κλινική λοιμώξεων  που θα πρέπει  να λειτουργεί  ως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, να στελεχώνεται με το μισό προσωπικό από αυτό που αναλογεί, ενώ και οι υπόλοιπες κλινικές αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά κατώτερη των περιστάσεων.

Όλα τα προαναφερόμενα είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα απορρύθμισης των Δημόσιων Νοσοκομείων, με τραγικές συνέπειες, όπως αποδείχτηκε και από τα αποτελέσματα  στη διαχείρηση της πανδημίας.

Πλέον είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι είναι πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης, η Υγεία ως  δημόσιο αγαθό, να μετατραπεί σε είδος πολυτελείας και προνόμιο για λίγους.

Διαβάστε επίσης