ΚΚΕ: Ο λαός θα σώσει τα σπίτια του λαού από τράπεζες και funds

 

Την «προκλητική επιχείρηση έξωσης χαμηλοσυνταξιούχου από την πρώτη κατοικία της» κατήγγειλε η Ευρωκοικοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«Αγριότητα και πρόκληση αποτελεί η επιχείρηση έξωσης από το σπίτι της στην Αθήνα μιας χαμηλοσυνταξιούχου για χρέος 15.000 ευρώ. Ξεγυμνώνει τα ψέματα της κυβέρνησης της ΝΔ ότι "δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας", ενώ αυτή πλειοδοτεί σε παχιά λόγια για τους ευάλωτους, την ώρα που μαζί με την ΕΕ και την ΕΚΤ υλοποιούν τον στόχο τους για 40.000 πλειστηριασμούς ως το τέλος του έτους. Το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ κι υλοποιεί η ΝΔ παραδίδει τα λαϊκά σπίτια σε τράπεζες και «κοράκια» τύπου Πάτση, ξεσπιτώνοντας λαϊκές οικογένειες ή μετατρέποντάς τες σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια».

«Η αποφασιστική απάντηση χιλιάδων εργαζομένων απέτρεψε την έξωση και έπληξε στην πράξη την ποινικοποίηση κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο Κ. Παπαδάκης και τόνισε καταλήγοντας: «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός. Τώρα να υψωθεί τείχος προστασίας στη λαϊκή κατοικία από εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει σε επιχειρηματικούς ομίλους να αρπάζουν το μόχθο του λαού. Να σταματήσουν οι διώξεις αγωνιστών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς».

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης