Τα beauty tips της Jessica Chastain

Πώς διατηρεί τόσο καλά την εμφάνισή της στα 45 της;

Δεν είναι μόνο μία εξαιρετικά πετυχημένη ηθοποιός αλλά και μία πολύ δυνατή προσωπικότητα. «Ολοι εσείς εκεί έξω που αισθάνεστε μόνοι ή χωρίς ελπίδα, απλά θέλω να ξέρετε ότι σας αγαπούν άνευ όρων για τη μοναδικότητά σας» δήλωσε όταν παραλάμβανε το φετινό Οσκαρ Α’ ρόλου, εμπνέοντάς μας πολύτιμα μηνύματα ζωής. 

Εκτός όμως από μία ενδιαφέρουσα προσωπικότητα είναι και μία πολύ όμορφη γυναίκα. Ποια είναι άραγε η ρουτίνα της περιποίησής της;

Για το πέρασμα του χρόνου

«Μου αρέσουν οι ρυτίδες. Λατρεύω το πρόσωπο της Ελεν Μίρεν, της Ιζαμπέλ Ιπέρ, και θεωρώ ότι τώρα είναι πιο όμορφες από ποτέ. Νομίζω ότι όταν προτάσσουμε μόνο την αξία της νεότητας και του photoshop, μεταδίδουμε λάθος μηνύματα στα σημερινά μικρά κορίτσια».

Τα καλλυντικά που δεν αποχωρίζεται

«Ως ανοιχτόχρωμη με φακίδες, η επιδερμίδα μου καίγεται εύκολα από τον ήλιο. Γι’ αυτό το αντηλιακό μου είναι απαραίτητο. Μάλιστα διάβασα ότι αυξάνεις ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητά του αν προηγουμένως απλώσεις βιταμίνη C. Εγώ χρησιμοποιώ έναν υπερ-αντιοξειδωτικό ορό με βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και φερουλικό οξύ».

Μυστικά ομορφιάς

«Πίνω πολύ νερό και είμαι vegan. Πιστεύω ακράδαντα ότι η διατροφή ενισχύει την υγεία του δέρματος. Επίσης επισκέπτομαι πολύ συχνά την αγαπημένη μου αισθητικό στη Νέα Υόρκη, η οποία είναι πολύ σχολαστική, μου κάνει καθαρισμό και εξαγωγή σμήγματος χωρίς να τραυματίζει την επιδερμίδα μου και μου εφαρμόζει πολλές μάσκες».

Beauty tips στο αεροπλάνο

«Δε φοράω μέικ απ κι επίσης επειδή ο αέρας μέσα στην καμπίνα είναι ιδιαίτερα ξηρός  ψεκάζω συχνά το πρόσωπό μου με ροδόνερο. Μου αρέσει η ευωδιά του, με χαλαρώνει και καταπραϋνει το δέρμα».

Γιατί δε φοράει καθημερινά μέικ απ

«Παλιότερα, νόμιζα ότι έπρεπε να φοράω καθημερινά μέικ απ για να καλύπτω τις φακίδες μου. Όμως μετά την παρότρυνση της Σίσσι Σπέισικ που επίσης έχει φακίδες, χρησιμοποιώ μόνο κονσίλερ κάτω από τα μάτια και αφήνω την πραγματική μου επιδερμίδα να λάμψει!»

Για τα μαλλιά της

«Δεν λούζομαι κάθε μέρα, γιατί δε θέλω να αφαιρώ τα φυσικά έλαια της τρίχας μου. Κι επειδή είμαι ανοιχτόχρωμη φοράω πάντα καπέλο στον ήλιο, κι έτσι προστατεύω και τα μαλλιά μου. Κάποιες φορές επίσης, πριν πέσω για ύπνο, τους απλώνω μία μάσκα ενυδάτωσης ή έλαιο καρύδας και τα αφήνω να δράσουν όσο κοιμάμαι».

Για τη γυμναστική

«Αντιπαθώ το γυμναστήριο, αλλά απολαμβάνω την πεζοπορία, μου αρέσει η γιόγκα και ο χορός. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας όμως έκανα γυμναστική που ονομάζεται Torch’d  του Isaak Boots (σ.σ. διάσημος αμερικανός γυμναστής), μαζί με τη γιαγιά μου, η οποία διανύει τη δεκαετία των 80».

 

VITA.GR

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ