Σπιτικές τηγανίτες με μύρτιλα

22/11/2022 | 13:04

Υλικά
200 γρ. αλεύρι
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
1 αβγό
300 ml γάλα
2 κουταλιές ταχίνι
150 γρ. φρέσκα μύρτιλα
Λίγο λάδι για τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη ή μέλι

Εκτέλεση
1 Σε ένα γυάλινο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
2 Χτυπάτε ελαφρά το γάλα με το αβγό, προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε.
3 Προσθέτετε τα υγρά στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε ένα πηχτό χυλό. Ρίχνετε τα μισά μύρτιλα και ανακατεύετε απαλά.
4 Βάζετε λίγο λάδι να ζεσταθεί σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε δυο κουταλιές γεμάτες από το μείγμα. Αφήνετε να ψηθεί από τη μία μεριά, μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες, περίπου 3 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίζετε με μια σπάτουλα την τηγανίτα και από την άλλη.
5 Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη άχνη ή μέλι και με τα υπόλοιπα μύρτιλα.

 

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Φονικός ξυλοδαρμός στην Πάτρα: Ένταση έξω από τα δικαστήρια, έκλεισαν το δρόμο οι συγγενείς του 31χρονου – Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του “Αβαντάζ” (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)