Σήμερα η Πάτρα αποχαιρετά την αγαπημένη Κατερίνα Λειβαδα - Η διαδρομή της ψυχής του "Ρεφενέ"

 

Σήμερα η Πάτρα θα αποχαιρετήσει την αγαπημένη ηθοποιό του "Ρεφενέ" Κατερίνα Λειβαδά, που "έφυγε" την Κυριακή από σπάνια ασθένεια.

Η Κατερίνα Λιεβαδα πρωτοεμφανίστηκε στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, σαν μέλος του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ» το 1999 κι έκτοτε δεν έλειψε από καμία παραγωγή του συλλόγου μέχρι και φέτος (Οκτώβρης του 2022) που συμμετείχε στις πρόβες του τελευταίου έργου «Ντεζά βου» …μόλις πριν από 15 μέρες! Αξιώθηκε πολλές διακρίσεις για το υποκριτικό της ταλέντο σε πανελλήνια Φεστιβάλ [Βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου, Βραβείο Α΄ Ανδρικού ρόλου 2 φορές (η πιο πρόσφατη στον φετινό διαδικτυακό Μώμο/2022 ως μέλος της ομάδας των «Ταξιδευτών της πρόζας»/Αριστείδης), Ειδικό βραβείο προσφοράς και παρουσίας στο ερασιτεχνικό θέατρο από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων δια χειρός του προέδρου της Γιώργη Χριστοφιλλάκη (2018) και άλλα.]. Συμμετείχε σε δύο παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (τη «Γιαννούλα» του Κ. Μάγνη και τον «Πατέρα» του Α. Στρίμπεργκ με τον Γ. Βόγλη και την Ο. Πολίτου). Εκτός του Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ» και των «Ταξιδευτών της πρόζας», έχει συμμετάσχει και σε παραστάσεις άλλων θεατρικών σχημάτων και συλλόγων της πόλης. Έπαιξε σε ντοκυμαντέρ, τηλεοπτικά σήριαλ, κινηματογραφικές ταινίες και δεν αρνήθηκε ποτέ την συμμετοχή της σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες μορφωτικών συλλόγων.
Πιότερο όμως η Κατερίνα μας ήταν «η νεράϊδα του γέλιου». Σε κάθε παραγωγή δηλαδή του «Ρεφενέ», και κατά την περίοδο που γινόταν η επιλογή του έργου, ζήταγε πάντα κωμωδία, με το επιχείρημα ότι «Ο κόσμος βασανίζεται από τη σκληρή καθημερινότητα κι εμείς πρέπει να του προσφέρουμε γέλιο!» Κι όταν έφτανε η ώρα της πρεμιέρας, παρά το τεράστιο ταλέντο της, έτρεμε πίσω από τη κουΐντα σαν φυλλαράκι στον άνεμο. Και πάταγε το σανίδι και το γέλιο του κοινού της έδινε φτερά, ενώ το χειροκρότημα την έβρισκε πάντα ντροπαλή, κρυμμένη σε κάποιο παρασκήνιο.
Η ευτυχισμένη οικογενειακή της ζωή δίπλα στον άντρα της Νίκο Κρίθη και την μητέρα της Ιουλία, ανακλούσε στο χαμόγελό της και της προσέδιδε μια αξεπέραστη φιλική διάθεση, μια ανοιχτόκαρδη γνωριμιά, που αναγνώριζε αμέσως κάθε καινούριο μέλος του Ρεφενέ, κάθε ερασιτέχνης από ολόκληρη την Ελλάδα (που ερχόταν στον «Μώμο») κι από τότε κουβαλούσε μαζί του αυτή, την ζεστασιά της ψυχής της. Δεν είναι τυχαίο ότι εντός λίγων ωρών που κοινοποιήθηκε ο θάνατός της, τηλεφώνησαν και επικοινώνησαν με τους δικούς της φίλοι από ολόκληρη την Ελλάδα!
Καλό σου ταξείδι Κατερινιώ!…
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τρίτη 22/11/2022 ώρα 12:00 το μεσημέρι στο παρεκκλήσι του Α΄ νεκροταφείου στην Ανθούπολη.
Τέλος το Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ» ανακοίνωσε πως θα δώσει δύο εξτρά παραστάσεις προς τιμήν της Κατερίνας στο θέατρο «Πάνθεον» με την αρωγή του Κου Χαράλαμπου Κρητικού, για το έργο «Ντεζά Βου»
Σάββατο 26/11 ώρα 20:30 και Κυριακή 27/11 ώρα 21:30.
Προπώληση στο 2610-221429 (εργάσιμες) και 6989-651091.
 

Διαβάστε επίσης