Ποιες ώρες να τρώμε για να χάσουμε κιλά;

Όταν προσπαθήσετε να χάσετε κιλά, είναι απαραίτητο να αναθεωρήσετε πολλές από τις καθημερινές σας συνήθειες, εκτός από την διατροφή σας, προκειμένου να βελτιστοποιήσετε τις προσπάθειές σας. Κι ενώ μπορεί να επιλέγετε τις κατάλληλες τροφές, ένα πράγμα που μπορεί να αμελείτε είναι η ώρα που επιλέγετε για τα γεύματά σας.

Κι ενώ οι θερμίδες παραμένουν ίδιες καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, αυτό που αλλάζει, σύμφωνα με την διαιτολόγο Melissa Mitri, είναι ότι το σώμα σας συνήθως αφομοιώνει την τροφή πιο παραγωγικά κατά το πρώτο μέρος της ημέρας. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να χρησιμοποιεί τα τρόφιμα που καταναλώνετε για ενέργεια αντί να τα αποθηκεύει ως λίπος. Οι ορμόνες σας, όπως η ινσουλίνη, «κρύβονται» πίσω από αυτήν την διαδικασία.

Αφήστε ένα κενό για να «χαλαρώνει» ο μεταβολισμός

Η ίδια προτείνει το διάστημα μεταξύ 7 π.μ. έως 3 μ.μ. για να καταναλώνετε τα γεύματά σας. Σε πρόσφατη επιστημονική μελέτη, διαπιστώθηκε ότι το να τρώτε αποκλειστικά εκείνες τις ώρες μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική απώλεια βάρους, έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και βελτίωση της διάθεσης.

Αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξεκινήσετε νωρίτερα με το πρωινό σας. Αν και αυτή η ώρα είναι «ιδανική», μπορείτε να φάτε το βραδινό σας μέχρι και τις 7 μ.μ.

Αν αυτό το χρονικό διάστημα σας περιορίζει, οι ειδικοί προτείνουν να καταναλώνετε την πλειονότητα των θερμίδων σας νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Προγραμματίστε ένα παράθυρο φαγητού οκτώ έως 12 ωρών, όπως 8 π.μ. έως 8 μ.μ., ώστε να μην τρώτε για τουλάχιστον 12 ώρες, αφήνοντας τον μεταβολισμό σας να «ξεκουραστεί».

Αυτό το «παράθυρο νηστείας» έχει φανεί ότι είναι πιο ευεργετικό για την απώλεια βάρους, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Χάνουμε κιλά με καλό πρωινό

Έρευνες αποδεικνύουν ότι μπορείτε να χάσετε περισσότερο βάρος επιλέγοντας να τρώτε περισσότερες θερμίδες στο πρωινό σας αντί για το βραδινό σας. Οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη νωρίτερα μέσα στην ημέρα, καθώς αυτή η συνήθεια θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τις ορμόνες της πείνας.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει στη μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων ενώ έρευνες δείχνει επίσης ότι καίμε περισσότερες θερμίδες μετά από ένα πρωινό γεύμα παρά μετά το δείπνο.

Για ένα υπέροχο πρωινό γεμάτο πρωτεΐνη, σκεφτείτε μια ομελέτα με μια μερίδα φρούτων και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, ο κιμάς γαλοπούλας, το ψάρι, το άπαχο κοτόπουλο, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί, οι φακές, τα φασόλια, το τόφου και τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά είναι όλα εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης.

πηγή