Πάτρα: Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Χρήστο Ξυραφάκη

"A DANCE CLASS"

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Χρήστο Ξυραφάκη στο ART EVOLUTION, Πάτρα 10 & 11 Δεκεμβρίου.

Ένα μάθημα χορού για όλους! Επαγγελματίες, ερασιτέχνες, άτομα που θέλουν απλά να δοκιμάσουν και να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με το Σύγχρονο Χορό. Στο μάθημα εξοικειωνόμαστε με μηχανισμούς για το πως μπαίνω και βγαίνω από το πάτωμα, πως μετακινούμαστε στο χώρο καθώς και πως ενδυναμώνουμε σωστά το σώμα. Πρόκειται για ένα δομημένο μάθημα, όπου αρχικά δουλεύουμε είτε με αυτοσχεδιαστικά task είτε κάποιο ασκησιολόγιο βασισμένο στην τεχνική Limon. Καθώς περνά η ώρα οδηγούμαστε σε ένα τελικό συνδυασμό. Ο ρυθμός και η μουσική αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του μαθήματος.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Χρήστος Ξυραφάκης γεννήθηκε το 1989 στο Αγρίνιο. Αποφοίτησε από την ΚΣΟΤ το 2013 και ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση για το ακαδημαϊκο έτος 2014-2015, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη χορογραφία στο SEAD καθώς και το εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ex-In” πάνω στις τεχνικές Flying Low & Passing through, το οποίο διηύθυνε ο David Zambrano. Tέλος, είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου ΕΚΠΑ του τμήματος Μαθηματικού.

Ως χορευτής, είναι ενεργός ως main cast για την παράσταση “The Thread”, σε χορογραφία του Russell Maliphant. Επίσης, έχει συνεργαστεί με διάφορους χορογράφους και σκηνοθέτες εντός και εκτός Ελλάδος όπως οι Jukstapoz, “As Palavras” του Claudio Bernardo, Κωνσταντίνος Ρήγος, Hellenic Dance Company, Olatz de Andrés. Το 2017 συμμετείχε ως ερμηνευτής στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Άλκηστις» σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Έχει επιτελέσει χρέη βοηθού χορογράφου σε δημιουργίες των Jukstapoz, Roberto Olivan και Robert Clark. Το 2017 μαθήτευσε πλάι στον Δημήτρη Παπαϊωάννου για την παραγωγή “The Great Tamer”. Το 2018 συνδημιούργησε με τον Άντι Τζούμα την παραγωγή «Ok, that’s you..”, για το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στην ΣΓΤ.

Ανήκει στο διδακτικό προσωπικού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής όπου διδάσκει Σύγχρονο. Επίσης, το 2019 κλήθηκε ως guest δάσκαλος, να διδάξει στην Κρατική Σχολή Χορού της Αθήνα και στην Εθνική Ακαδημία Μπαλέτου της Αλβανίας.

10 Δεκ. 18:00-20:00

11 Δεκ. 12:00-14:00

Κόστος συμμετοχής: 35€

Πληροφορίες | Κράτηση θέσης:

https://www.artevolutionspace.com/

6945651319

Facebook Event:

https://www.facebook.com/events/697849741709421/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ