Πλεύρης για Κιβωτό του Κόσμου: Αν ισχύουν οι καταγγελίες, κόσμος θα μπει φυλακή

Για «πολύ σκληρά κακουργήματα» έκανε λόγο ο Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στις καταγγελίες κατά της Κιβωτού του Κόσμου. Όπως είπε, εφόσον ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται, «μιλάμε για κόσμο που θα μπει φυλακή».

«Η Κιβωτός ήταν από τις ΜΚΟ που είχαν πολύ μεγάλη απήχηση στην κοινωνία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας. «Είναι εξοργιστικά αυτά που διαβάσαμε, στο βαθμό που ισχύουν οι καταγγελίες. Όσο και αν μια ΜΚΟ τυγχάνει να έχει καλό όνομα αυτό δεν φτάνει, και είναι υποχρέωση της πολιτείας να την παρακολουθεί» τόνισε ο ίδιος.

Στόχος, σημείωσε ο υπουργός, είναι να βγαίνουν γρήγορα τα παιδιά από τα ιδρύματα. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μιχαηλίδη είχε φέρει νομοσχέδιο που στόχευε σε αυτό.

Μ. Συρεγγέλα: Φρικιαστικά τα όλα ακούμε – Να φτάσει «το μαχαίρι στο κόκκαλο»

Στο θέμα αναφέρθηκε και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα.
«Είναι όχι μόνο σκληρό. Είναι φρικιαστικά πραγματικά αυτά που ακούμε και όλες αυτές οι καταγγελίες. Όλα διερευνώνται από την Εισαγγελία Ανηλίκων. Πρέπει να φτάσει το »μαχαίρι στο κόκαλο» σε κάθε περίπτωση» δήλωσε η υφυπουργός.

Επιπλέον, επισήμανε την ανάγκη ύπαρξης κανόνων στα ιδρύματα και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων οι αυξήσεις των ποινών για τέτοιου είδους εγκλήματα.

Όπως δήλωσε, θα πρέπει να μας χαροποιεί το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα στόματα και σημείωσε ότι στόχος είναι η αύξηση των καταγγελιών για παρόμοια περιστατικά.

Η κα Συρεγγέλα διαβεβαίωσε ότι στα ιδρύματα όπου διαμένουν παιδιά γίνονται πολλοί έλεγχοι, περισσότεροι από ό,τι γίνονταν στο παρελθόν και εξήγησε ότι δεν είναι όλες οι δομές που ασχολούνται με παιδιά κακοποιητικές.