Ύμνος στην ενδυνάμωση των γυναικών, στο ημερολόγιο της Pirelli για το 2023

Η Κάρλι Κλος εμφανίζεται ως τεχνικός, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι ως συγγραφέας, η Κάρα Ντελεβίν ως ηθοποιός, η Σάσα Πιβοβάροβα ως ζωγράφος και η Άσλεϊ Γκράχαμ ακτιβίστρια, η καθεμία αντιπροσωπεύει μία αναφορά σε πάθη πέρα από την πασαρέλα και τις φωτογραφήσεις.

«Ελπίζω, ακούγοντας όλες αυτές τις σπουδαίες γυναίκες να μιλούν για το ταξίδι τους, για το ποιες είναι, να γίνουν πηγή έμπνευσης για τις υπόλοιπες», αναφέρει η Σάμερτον.

Το διασημότερο ημερολόγιο του κόσμου, το οποίο ξεκίνησε το 1964, έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική πλατφόρμα για τους φωτογράφους τέχνης, ενώ πιο πρόσφατα απομακρύνθηκε από το γυμνό.

Για τα μοντέλα του ημερολογίου 2023, η εμπειρία αφορούσε την ενδυνάμωση. «Είναι σίγουρα κάτι που φτιάχνεται από γυναίκες για γυναίκες, ενδυναμώνοντας όλους τους διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Και νομίζω ότι αυτό είναι που ο κόσμος θέλει να δει σήμερα», τονίζει το μοντέλο Άσλεϊ Γκράχαμ.

Οι φωτογραφίες για το ημερολόγιο Pirelli 2023 τραβήχτηκαν σε τρεις ημέρες στο Λονδίνο, τον Ιούνιο, και μία στη Νέα Υόρκη, τον Ιούλιο. «Ήταν καταπληκτικό όταν συνέβη. Ήταν σαν να λειτούργησε τελικά κάποιο μαγικό ξόρκι», ανέφερε η Σάμερτον σε δήλωση που δημοσίευσε η Pirelli.

Περίπου 39 φωτογράφοι έχουν δημιουργήσει τις δικές τους εκδοχές του ετήσιου ημερολογίου, αλλά μόνο τέσσερις από αυτούς ήταν γυναίκες. Η Σάμερτον είναι η πέμπτη, μετά τη Sarah Moon (το 1972, μια πρωτοπόρος που αποφάσισε να βάλει τέλος στην εποχή των pinups), Joyce Tenenson (1989), Inez van Lamsweerde (2007, μαζί με τον Vinoodh Matadin) και την Annie Lebovitz, το 2000 και το 2016).