Μιλάνο: «Αλεύρωσαν» έργο του Andy Warhol για… την κλιματική αλλαγή

19/11/2022 | 19:15

Ακτιβιστές από την ομάδα «Ultima Generazione» (Τελευταία γενιά) σκέπασαν με οκτώ κιλά αλεύρι το αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σε αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον πρωτοπόρο του κινήματος της Ποπ Αρτ, στο πολιτιστικό κέντρο Fabbrica del Vapore.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πυκνώσει οι ακτιβιστικές ενέργειες  με στόχο έργα τέχνης προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Στις αρχές του μήνα, ακτιβιστές κόλλησαν τα χέρια τους σε έργο του Γκόγια στο Μουσείο Πράδο στη Μαδρίτη, τον περασμένο Οκτώβριο πέταξαν ντοματόσουπα στον πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Λονδίνο και άλειψαν πουρέ στο αριστούργημα «Θημωνιές» του Κλοντ Μονέ στο Μουσείο του Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο.

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Δύο τραυματίες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαύδος – Χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κάτοικοι

Πάτρα: Ληστεία με μαχαίρι σε μίνι μάρκετ – Συνελήφθη ο δράστης μετά από καταδίωξη

Δυτ. Ελλάδα: Βαρύ πένθος από τον θάνατο της Βάνας Πέτρου – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Αγρίνιο: Μεγάλη φωτιά στο κέντρο της πόλης ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ