Αδ. Γεωργιάδης: Ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσουμε, πάλι, οικονομικά στα Βαλκάνια

18/11/2022 | 22:45

“Σήμερα το πρωί μίλησα σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ για τις Οικονομικές σχέσεις Ελλάδος/Αλβανίας. Εκεί είχα και ολιγόλεπτη συνάντηση με την ομόλογο μου υπουργό Ανάπτυξης της Αλβανίας. Μετά την δεκαετή οικονομική κρίση ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσουμε πάλι οικονομικά στα Βαλκάνια!».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Enterprise Europe Network και η Enterprise Greece διοργάνωσαν Επιχειρηματικό Forum & B2B συναντήσεις Ελλάδας – Αλβανίας, σήμερα, με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών.

Το εν λόγω φόρουμ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υποδοχής επιχειρηματικής αποστολής από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τιράνων και την  Υπηρεσία Ανάπτυξης Επενδύσεων της Αλβανίας (Albanian Investment Development Agency – AIDA).

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των Ελλήνων επιχειρηματιών για τις προοπτικές και τις δυνατότητες που παρουσιάζει η αγορά της Αλβανίας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν B2B συναντήσεις μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών.

Οι  επιχειρήσεις από την Αλβανία που συμμετείχαν στα B2B meetings δραστηριοποιούνται κυρίως στους εξής κλάδους: κατασκευές – ανάπτυξη υποδομών, συσκευασίες τροφίμων, real estate, ενέργεια, εμπορία επαγγελματικών χρωμάτων, πωλήσεις καφέ, τσαγιού και άλλων ποτών, επεξεργασία νερού, φάρμακα κ.ά.

 

ΑΜΠΕ

 

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και τούμπαρε 2 αυτοκίνητα – Ζημιές και σε αγροτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ