Πρωτοκλήτεια 2022: Παρουσιάζονται τη Δευτέρα οι "Ψηφίδες Ελευθερίας"

Στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού

Την ερχομένη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού θα γίνει η παρουσίαση του τόμου Ψηφίδες Ελευθερίας , που εξέδωσε η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Πάτρα, για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Επανάστασης του 1821. 

Για τις Ψηφίδες Ελευθερίας θα μιλήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κος Χρυσόστομος , ο Μεσολογγίτης Δικηγόρος Νίκος Κορδόσης Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Διεξόδου, ο Λεωνίδας Σωτηρόπουλος Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Δημήτριος Παλούκης Εκπαιδευτικός Προϊστάμενος των Αρχείων του Κράτους στην Άμφισσα, ο Δικηγόρος Χρήστος Μούλιας Πρόεδρος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου. 

«Οι Ψηφίδες Ελευθερίας» είναι ένας καλαίσθητος τόμος 460 σελίδων μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται γεγονότα, πρόσωπα, δράσεις πριν στην διάρκεια και μετά την Επανάσταση του 1821. Φωτίζονται γεγονότα και προσωπικότητες αλλά και στιγμές του καθημερινού βίου των Ελλήνων, ενώ αποκαθίστανται αλήθειες  και γεγονότα που πολύ έχουν αμφισβητηθεί, τα τελευταία κυρίως χρόνια. 

Η εκδήλωση της παρουσίασης του τόμου Ψηφίδες Ελευθερίας είναι ενταγμένη στα Πρωτοκλήτεια 2022. 

 

Διαβάστε επίσης