Χωρίς συνταγογράφηση το αντιγριπικό εμβόλιο

 

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε πως δεν θα απαιτείται συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο. 

Όπως εξήγησε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή εφόσον έχει πλέον διασφαλιστεί η επάρκεια σε εμβόλια δεν απαιτείται πλέον η συνταγογράφηση από γιατρό αλλά ούτε και ραντεβού.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει και σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο ραντεβού μέσω πενταψήφιου σε νοσοκομεία και άλλες δομές, που συνεπάγεται υψηλές χρεώσεις για τους πολίτες. Όπως είπε, «είναι ένα φαινόμενο που πάει περίπου μια δεκαετία πίσω κι οφείλεται σε συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με ιδιώτες παρόχους τηλεφωνίας».

Ο κ. Πλεύρης, δήλωσε, πως ζήτησε από τα νοσοκομεία, σε κάθε σύμβαση που λήγει, η νέα που υπογράφεται να προβλέπει ότι δεν θα υπάρχει καμία χρέωση για την περίοδο αναμονής του τηλεφωνήματος και να επιλέγεται ο πάροχος με τη χαμηλότερη χρέωση.

Αναφερόμενος στην υπόθεση ξυλοδαρμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης από ανήλικό στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως το υπουργείο Υγείας διέταξε άμεσα ΕΔΕ για το περιστατικό.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης