Φασόλια κοκκινιστά με μυρωδικά από την Τοσκάνη

16/11/2022 | 21:35

 

1 ώρα και 10′ μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 10′

Υλικά

Μερίδες: 4

 250 γρ. φασόλια κανελίνι ή βανίλιες Φενεού ΠΟΠ (μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς)
 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
 10 μεγάλα φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
 1 κουτ. γλυκού πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
 300 γρ. πουρές ντομάτας (πασάτα)
 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τα φασόλια κοκκινιστά με μυρωδικά, στραγγίζουμε τα φασόλια που τα μουλιάζουμε αποβραδίς και τα βράζουμε με μπόλικο νερό, σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν. Ξαφρίζουμε για όσο χρειάζεται.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε κατά μέρος 100 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο για 1-2 λεπτά, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
Προσθέτουμε τα φασόλια, ανακατεύουμε απαλά και σοτάρουμε για 1 λεπτό, να λαδωθούν. Ρίχνουμε την πασάτα, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια, αλλά να μη λιώσουν, και να σχηματιστεί μια δεμένη σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Φασόλια κοκκινιστά με μυρωδικά από την Τοσκάνη

https://www.gastronomos.gr/

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ασύλληπτη τραγωδία στην Πάτρα: Δύο νεκροί νεαρής ηλικίας μετά από σοκαριστικό τροχαίο στην Παραλία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αυτό είναι το 25χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του