Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη συνάντηση Πολιτισμός 2030

Στην Ελευσίνα

Την πολιτική και στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάδειξη και αξιοποίηση της Πολιτιστικής και Δημιουργικής βιομηχανίας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και να αναλύσει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στην Ελευσίνα, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της «Συνάντησης Πολιτισμός 2030», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Ελευσίνα 2023.

Στην θεματική ενότητα με τίτλο «Πολιτιστική Πολιτική και Ελληνική Περιφέρεια. Η περίπτωση της Δυτικής Ελλάδας», συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος του Πολιτισμού και της Δημιουργίας στην Ελληνική περιφέρεια, ο ρόλος που έχουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του χώρου στη διαδικασία διαμόρφωσης της πολιτικής, ενώ παρουσιάστηκε εκτενώς το Στρατηγικό Έργο Creative@Hubs (InterregGreece-Italy) στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι επικεφαλής.

Τη συζήτηση συντόνισαν οι πολιτιστικοί διαχειριστές Γιώργος Σαρλης και Ανδρέας Τσιλίρας από το MOSAIC // Πολιτισμός και Δημιουργικότητα και εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαΐμη συμμετείχαν οι Παναγιώτης Λυμπερέας, Project manager του έργου Creative@Hubs και ο Γιώργος Ρόμπολας, προϊστάμενος τμήματος υποστήριξης επιχειρηματικότητας στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

 

Διαβάστε επίσης