Υπόθεση Πάτρας: Απολογείται την Τετάρτη η 34χρονη για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Αναμένεται να αρνηθεί όσα της αποδίδονται

Την πόρτα της 35ης ανακρίτριας στα δικαστήρια της πρώην σχολής ευελπίδων θα περάσει την Τετάρτη η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα μετά την προθεσμία που είχε λάβει, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της.

Η κατηγορούμενη η οποία αντιμετωπίζει και πάλι το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος των δύο παιδιών της, είχε λάβει προθεσμία μέχρι αύριο, ούτως ώστε να προετοιμάσει την υπεράσπιση της.

Αναμένεται να αρνηθεί όσα της αποδίδονται. Υπενθυμίζεται πως βρίσκεται ήδη προφυλακιστέα στη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού κατηγορούμενη για τη δολοφονία, της πρωτότοκης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας,  με χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνης.

Οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας

Στοιχεία, που φέρονται να έχουν συλλέξει οι αρχές, «δείχνουν» την 34χρονη ως την μοναδική υπαίτια για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

Στη δικογραφία για την ανθρωποκτονία κατά συρροή που καλείται να αντικρούσει η κατηγορούμενη, η Μαλένα φαίνεται να περιγράφεται ως «ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο» που «έφυγε εντελώς ξαφνικά» ενώ είχε ξεπεράσει το πρόβλημα της λευχαιμίας και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει την χημειοθεραπεία χωρίς να εντοπιστεί άλλο ζήτημα υγείας.

Όσον αφορά το μικρότερο παιδί της, την Ίριδα που πέθανε στο δωμάτιο που κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η εκτίμηση των δικαστικών αρχών περί εγκληματικής ενέργειας της μητέρας βασίζονται κυρίως στα σημάδια αίματος στο στόμα της. Και σε αυτήν την, κατά τις αρχές, δολοφονία, η μητέρα φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από την νεκρική ακαμψία που είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας .

 

Πηγή

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ