Πόσο «βόλεψε» τον Ερντογάν η τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

του Βασίλη Κανέλλη, δημοσιογράφου

 

 

Το καθεστώς Ερντογάν εργαλειοποιεί μια τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες για να επιτεθεί στους «εχθρούς» του

Οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι το καθεστώς Ερντογάν δεν ορρωδεί προ ουδενός.

Εργαλειοποιεί μια θλιβερή ιστορία, μια τραγωδία με νεκρούς και τραυματίες, προκειμένου να παίξει τα δικά της χαρτιά. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού επιτέθηκε στις ΗΠΑ και δεν δέχθηκε τα συλλυπητήρια της Ουάσιγκτον, την ίδια στιγμή που συνέδεσε τον τρομοκρατικό χτύπημα με την Ελλάδα λέγοντας ότι αν η γυναίκα που φέρεται να πυροδότησε τη βόμβα δεν είχε συλληφθεί θα είχε διαφύγει με κατεύθυνση τη χώρα μας.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις του Σοϊλού. Από τη μια βάζει στο στόχαστρο του Κούρδους και το Εργατικό Κόμμα, το PKK, κι από την άλλη στην άθλια πολιτική «χύτρα» της η Αγκυρα «ανακατεύει» και την Ελλάδα θέλοντας να την συνδέσει με τις τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος της Τουρκίας.

Πόσο βολική είναι, δυστυχώς, μια τρομοκρατική επίθεση κατά την οποία ξεκληρίστηκαν οικογένειες.

Πόσο βολική για το καθεστώς Ερντογάν είναι να σκάει μια βόμβα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, στο πλέον πολυσύχναστο μέρος της Πόλης, εκεί όπου περνούν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, Τούρκοι και τουρίστες.

Μια βόμβα που είναι σίγουρο ότι θα «έπαιζε» σε παγκόσμιο επίπεδο και θα εξυπηρετούσε τους σχεδιασμούς της Αγκυρας.

Γιατί πώς αλλιώς να ερμηνεύσεις μια τρομοκρατική επίθεση έπειτα από πολύ καιρό, σε μια χρονική στιγμή όπου ο Ερντογάν δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να διατηρηθεί στην εξουσία.

Είναι γνωστό πως όταν συμβαίνει ένα τέτοιο γεγονός, κι όταν μάλιστα η δράστης της επίθεσης συλλαμβάνεται σε χρόνο – ρεκόρ, λες και δε μπορούσε να διαφύγει τις επόμενες ώρες, ο κόσμος στο εσωτερικό της Τουρκίας να στρέφεται προς την κυβέρνησή του και υπέρ αυτης.

Κι όταν η κυβέρνηση «πουλάει» το βολικό παραμύθι της κουρδικής τρομοκρατίας, η οποία συνδέεται με τη Συρία, με τον «παγκόσμιο δαίμονα» τις ΗΠΑ και φυσικά με την Ελλάδα, είναι δεδομένη η εξέλιξη που θα έχει αυτή η υπόθεση.

Με ένα σμπάρο τέσσερα τρυγόνια με απλά λόγια:

Χτυπάμε το Εργατικό Κουρδικό Κόμμα, τον προαιώνιο εχθρό, που θέλει να καταστρέψει την Τουρκία.

Χτυπάμε τους Αμερικανούς γιατί… υποστηρίζουν τους θύλακες της τρομοκρατίας.

Χτυπάμε την Ελλάδα που για τους Τούρκους, υποθάλπει τρομοκράτες ή μπορεί και να τους εκπαιδεύει να επιτίθενται με τρομοκρατικές ενέργειες.

Ξεχνάμε άραγε ότι κάθε λίγο και λιγάκι το καθεστώς Ερντογάν επιτίθεται στην Ελλάδα κάνοντας λόγο, χωρίς στοιχεία, ότι διατηρεί στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων τρομοκρατών στο Λαύριο και αλλού;

Ή μήπως ξεχνάμε τον πόλεμο που μας κήρυξαν όταν η Ελλάδα έδωσε άσυλο στους τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν;

Και το τέταρτο… τρυγόνι; Η τουρκική κυβέρνηση που βρίσκεται στα σκοινιά, ξεφεύγει για λίγο, παίρνει ανάσες.

Με πληθωρισμό πάνω από 80%, με την τουρκική οικονομία διαλυμένη και την καθημερινότητα εκατομμυρίων Τούρκων να είναι σκληρή, η επίθεση δίνει διέξοδο λίγους μήνες πριν από τις εκλογές.

Προφανώς και δεν μπορεί κανείς χωρίς στοιχεία να κατηγορήσει την τουρκική κυβέρνηση ότι βάζει βόμβες και σκοτώνει ανθρώπους για ίδιον όφελος.

Όμως, η εργαλειοποίηση της τρομοκρατικής επίθεσης στον πολυσύχναστο δρόμο της Πόλης, δείχνει ότι το καθεστώς Ερντογάν είναι έτοιμο να δεχθεί τα δολοφονικά «δώρα» εκείνων που έβαλαν τη βόμβα.
Και να συντηρήσει το παραμύθι που πουλάει στο εσωτερικό της Τουρκίας για τους «κακούς» που θέλουν να εξαφανίσουν το τουρκικό κράτος.

Και να είστε σίγουροι: Εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες, ειδικά στα βάθη της Ανατολίας, «τρώνε» αμάσητο το επικίνδυνο παραμύθι του Ερντογάν για τους εξωτερικούς εχθρούς, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η βόμβα σπέρνει μίσος που κατευθύνεται σε αυτούς που θέλει το καθεστώς της Άγκυρας να κατευθυνθεί.

Κι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τη χώρα μας.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ