Μητσοτάκης: «Εξωθεσμικά κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό, δε μασάμε» – Το δίλημμα της κάλπης και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Με τη φράση «δε μασάμε» ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ μίλησε για σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης από εξωθεσμικά κέντρα, τα οποία, όπως είπε, ενοχλούνται από τις τολμηρές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση.

«Αυτός ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από εξωθεσμικά συμφέροντα.

Κάποια εξωθεσμικά κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μία αγκυλωμένη κυβέρνηση. Μας δείχνουν τα δόντια τους. Δεν μασάμε!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και καταχειροκροτήθηκε από το «γαλάζιο» ακροατήριο.

«Επιχειρούν να πείσουν» επισήμανε, «για ποιο πράγμα άραγε; Ότι δεν είχα άλλη δουλειά, από το να ακούω τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολίτικους μου αντιπάλους;».

Ακόμη πιο παρατεταμένο το χειροκρότημα όταν αναφέρθηκε και στη δήλωση Ερντογάν ότι «θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα απέναντι του». «Όμως έχει εμένα.Γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος λαός και κανένας άλλος» δήλωσε.

«Είμαι εκλεγμένος Πρωθυπουργός και λογοδοτώ μόνο στον λαό» πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση των παρακολουθήσεων και αναφέρθηκε στη νομοθετική πρωτοβουλία που προωθεί η κυβέρνηση, με σημείο αιχμής την απαγόρευση της χρήσης και εμπορίας κακόβουλων λογισμικών στην Ελλάδα.

Παράλληλα εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο αριστερός Τραμπισμός του ΣΥΡΙΖΑ σ’ όλο του το μεγαλείο!» τόνισε, χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ένα συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια».

«Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο!» πρόσθεσε με έμφαση. «Να πει ευθέως ο κ. Τσίπρας ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους», επεσήμανε και έθεσε το ερώτημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «ποιους ήθελε να προστατέψει με τις αλλαγές που έκανε στον Ποινικό Κώδικα για τις παρακολουθήσεις 5 μέρες πριν από τις εκλογές».

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023 και έθεσε το δίλημμα της κάλπης: «θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;»

«Δεύτερη φορά συμφορά ή δεύτερη εντολή για πρόοδο;», «κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα;», πρόσθεσε.

«Η επόμενη κάλπη είναι από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης.Η πρώτη κάλπη έχει το βάρος της τελικής» τόνισε ο Πρωθυπουργός, ζητώντας ισχυρή ψήφο αυτοδυναμίας στη Ν.Δ.

«Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις, θωρακίζοντας, την πατρίδα, αναπτύσσοντας την οικονομία και στηρίζοντας την κοινωνία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας; Ο πολίτης μπορεί να διακρίνει μία καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη, από μία πραγματικά λάθος κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

 

πηγή