Το PKK αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην έκρηξη της Κωνσταντινούπολης

Η τουρκική αστυνομία δηλώνει ότι η γυναίκα που συνελήφθη ομολόγησε

Συγκλονισμένος είναι ο κόσμος στην Τουρκία, μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής  στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Για την βομβιστική επίθεση στη λεωφόρο Ιστικλάλ, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, συνελήφθη ως βασική ύποπτη μια γυναίκα που ομολόγησε ότι είχε εκπαιδευτεί από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). 

«Είναι γνωστό πως δεν έχουμε καμιά σχέση μ’ αυτό το περιστατικό, πως δεν στοχοθετούμε τους αμάχους και απορρίπτουμε τις ενέργειες που τους στοχοθετούν», υποστηρίζει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης και στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους. «Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο και θεμιτό απελευθερωτικό αγώνα (…) Είναι συνεπώς εκτός συζήτησης για εμάς να στοχοθετήσουμε αμάχους με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat. Τέλος το PKK κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι έχει «σκοτεινά σχέδια» και ότι «δείχνει ως στόχο το Κομπάνι».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμεραοι Αρχές της Τουρκίας ανακοίνωσαν πως μια νεαρή γυναίκα συριακής υπηκοότητας, η οποία συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής (13.11.2022), ομολόγησε πως πραγματοποίησε την βομβιστική επίθεση στην λεωφόρο Ιστικλάλ και πως έδρασε «κατόπιν διαταγής του PKK».

Σε ανακοινώσεις του για την ισχυρή έκρηξη, ο δε υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλαϊμάν Σοϊλού δεν δίστασε να εμπλέξει και την Ελλάδα, λέγοντας πως αν δεν την είχαν πιάσει, θα είχε περάσει στην Ελλάδα! 

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης