Τουρκία: 9χρονη με τον πατέρα της ανάμεσα στα θύματα της έκρηξης ΦΩΤΟ

 

 

Ένα 9χρονο κορίτσι μαζί με τον πατέρα του είναι ανάμεσα στους νεκρούς από την έκρηξη στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, το μεσημέρι της Κυριακής.

Η αγορά ήταν γεμάτη  με κόσμο εκείνη την στιγμή και σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που έδωσαν οι αρχές της Τουρκίας, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν.

Θλίψη

Η 9χρονη Εκρίν Μεϊνταν και ο 34χρονος πατέρας της, Γιοσούφ, ήταν ανάμεσα στα θύματα.

«Κατάρα σε αυτή την επίθεση που σκότωσε έναν πατέρα και την κόρη του», δήλωσε η Ντέρια Γιανίκ, υπουργός Οικογένειας της Τουρκίας, αναφερόμενη στο θάνατο του Μεϊντάν, ο οποίος εργαζόταν στο υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις από τους νεκρούς έχασαν τη ζωή τους στο σημείο της έκρηξης ενώ οι άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους στα νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκαν.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στις δηλώσεις του με τις οποίες έκανε γνωστό ότι συνελήφθη το άτομο που θεωρείται ύποπτο ότι μετέφερε τη βόμβα στον πεζόδρομο Ιστικλάλ,  από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους: Η 38χρονη Αρζού Οζόι και η κόρη της Γιαγκμούρ Ουκάρ ηλικίας 15 ετών, ο Γιουσούφ Μεϊντάν και η 9χρονη κόρη του Εκρίν, ο 40χρονος Αντέμ Τοπκάρα και η 27χρονη σύζυγός του Μουκαντές Ελίφ Τοπκάρα.

Όσον αφορά τους 81 τραυματίες ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είπε ότι πέντε βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και άλλων δύο η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σοβαρή.

Σύλληψη «προσώπου»

Ο Σοϊλού, ανακοινώνοντας τη σύλληψη υπόπτου, δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρός του Φουάτ Οκτάι είπαν χθες πως για την επίθεση ευθυνόταν «γυναίκα».

Ο κ. Σοϊλού κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση.

«Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη» για την έκρηξη της βόμβας, ανέφερε ο τούρκος υπουργός.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης