Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη – Σκληρές εικόνες - 6 νεκροί και 53 τραυματίες ο απολογισμός (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Νεότερα:

Τρομοκρατική ενέργεια θεωρούν την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη οι τουρκικές αρχές. Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του έδωσε τον μέχρι στιγμής απολογισμό: έξι νεκροί και 53 τραυματίες. Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, Έλληνες ανάμεσα στα θύματα ανακοίνωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Οι εικόνες από τη λεωφόρο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης, τον πλέον πολυσύχναστο δρόμο της πόλης κοντά στην πλατεία Ταξίμ, από τον οποίο καθημερινά περνούν χιλιάδες κόσμου και τα Σαββατοκύριακα είναι γεμάτος και από τουρίστες, σοκάρουν. Είναι ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ. Η στιγμή της έκρηξης έχει καταγραφεί σε συγκλονιστικά βίντεο, από πολίτες που έκαναν αμέριμνοι τη βόλτα τους. 

Οι εικόνες τρόμου και πανικού, με τον εκκωφαντικό ήχο της έκρηξης και τη φωτιά στο βάθος και τους τραυματίες και τους νεκρούς να δέχονται τις πρώτες βοήθειες ή να κείτονται στο δρόμο μέσα στα αίματα, δεν άργησαν να κάνουν το γύρο του κόσμου. 

Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας αποφάσισε να απαγορεύσει τη μετάδοση εικόνων από το σημείο… Κατά την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, η έκρηξη ήταν τρομοκρατική ενέργεια. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να βρει τους δράστες.

 

 

Νεότερα:

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, τρομοκρατική επίθεση ή η έκρηξη προκλήθηκε από κάποια άλλη αιτία. Η πρώτη ενημέρωση αναφέρει πως υπάρχουν 11 τραυματίες, αλλά οι σοκαριστικές εικόνες από το σημείο δείχνουν πως υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί, ενώ ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο οποίος μένει κοντά στο σημείο, μετέδωσε ότι οι νεκροί είναι πέντε! 

Η στιγμή της έκρηξης έχει καταγραφεί σε συγκλονιστικό βίντεο, όπως και ο πανικός που επικράτησε. 

Αρχική Ανάρτηση:

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής (13.11.2022). 

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στη διάσημη λεωφόρο Ιστικλάλ.

Πρόκειται για τον πιο κεντρικό πεζόδρομο της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος ξεκινά από την κεντρική πλατεία Ταξίμ και αποτελεί την καρδιά της εμπορικής ζωής της πόλης.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, η έκρηξη προκάλεσε πανικό, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 11 τραυματίες. Υπάρχουν πληροφορίες και για νεκρούς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνετα από τις τουρκικές Αρχές.

 

με πληροφορίες από newsit.gr, protothema.gr