Αίγυπτος: Στους 21 ανήλθαν οι νεκροί από την πτώση ενός λεωφορείου σε κανάλι

Στους 21 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από το λεωφορείο που έπεσε σε κανάλι στην περιοχή Δέλτα του ποταμού Νείλου της Αιγύπτου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο Δρ Sherif Makeen, στέλεχος του υπουργείου Υγείας, είπε ότι μεταξύ των νεκρών είναι τρία παιδιά.

 

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι το ατύχημα συνέβη στην επαρχία Dakahlia, περίπου 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) βορειοανατολικά της πρωτεύουσας του Καΐρου. Άλλοι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο. 

Ο επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών στην επαρχία Ταξ. Ο Μοχάμεντ Αμπντέλ Χάντι, είπε ότι ο οδηγός μπορεί να έχασε τον έλεγχο του τιμονιού του οχήματος.

Τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα σκοτώνουν χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στην Αίγυπτο, η οποία έχει χαμηλό ιστορικό ασφάλειας στις μεταφορές. Τα ατυχήματα και οι συγκρούσεις προκαλούνται κυρίως από υπερβολική ταχύτητα, κακούς δρόμους ή κακή εφαρμογή των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Tον Ιούλιο, ένα επιβατικό λεωφορείο χτύπησε ένα σταθμευμένο ρυμουλκούμενο φορτηγό σε έναν αυτοκινητόδρομο στη νότια επαρχία Minya, σκοτώνοντας 23 άτομα και τραυματίζοντας 30. Τον Οκτώβριο, ένα φορτηγό χτύπησε ένα μίνι λεωφορείο στην Dakahlia, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 άτομα, ανέφεραν οι αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ