Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η τελική απόφαση μετά το γράμμα που έστειλε 13χρονος μαθητής από την Κρήτη

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου διάβασε το γράμμα που έγραψε ένας 13χρονος μαθητής από τη Σητεία στην Κρήτη. Το παιδί προσκάλεσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα μέρη που ζει, για να δει τις καταστροφές που άφησε πίσω η κακοκαιρία…

Οι πρωτόγνωρες εικόνες από την καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου 2022 έδωσαν το έναυσμα στον μικρό Γιώργο, μαθητή του 1ου Γυμνασίου Σητείας να γράψει ένα γράμμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και να την προσκαλέσει στη Σητεία για να δει από κοντά τα προβλήματα της πόλης του και να δώσει λύσεις.

«Ο λόγος που με ώθησε να γράψω στην κυρία Πρόεδρο ήταν η πρωτοφανής καταστροφή που υπέστη η πόλη μας, η Σητεία. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και για όλους τους συμπολίτες μου. Από το παράθυρο έβλεπα χειμάρρους να κατεβαίνουν προς την πλατεία, μηχανές να τις παίρνει το νερό και την επόμενη μέρα είδα παντού κόσμο να καθαρίζει, λάσπες, αμάξια το ένα πάνω στο άλλο, μαγαζιά πλημμυρισμένα. Ήταν πολύ θλιβερό», είπε σε εκπομπή της ΕΡΤ ο μικρός Γιώργος Σταυρακάκης.

Ο μικρός Γιώργος περιμένει μια απάντηση από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και είναι έτοιμος να την υποδεχτεί με λουλούδια μόλις φτάσει το αεροπλάνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκινηθεί από την επιστολή του μικρού Γιώργου, σκοπεύει να του τηλεφωνήσει και να του δηλώσει ότι αποδέχεται την πρόσκληση προγραμματίζοντας επίσκεψη στη Σητεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το γράμμα παρελήφθη στα τέλη Οκτωβρίου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον 13χρονο Γιώργο, να περιμένει να την συναντήσει από κοντά. Άλλωστε, όπως είχε γράψει στην επιστολή του «πιστεύω πως μόνο η δικιά σας επίσκεψη θα δώσει στους πολίτες της πόλης το θάρρος να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς φόβο, επίσης η επίσκεψή σας θα τους δώσει κουράγιο και θα τους κάνει να νιώσουν στοργή από την πλευρά σας και τέλος η επίσκεψή σας θα κάνει τους συμπολίτες μου να συνεργαστούν και να δουλέψουν όλοι μαζί για τον καθαρισμό της πόλης».

Και φυσικά, όλα τα λεφτά ήταν ο επίλογος αυτού του γράμματος που σίγουρα θα έκανε ακόμα και την Πρόεδρο να χαμογελάσει. «Θα ήθελα να επιστήσετε την προσοχή σας στο γράμμα μου και να δώσετε έμφαση σε αυτά που γράφω». Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, ο 13χρονος Γιώργος ήδη παρήγγειλε στις χρυσοχέρες γιαγιάδες του Σητειακά ξεροτήγανα για την Πρόεδρο, ενώ ως τζέντλεμαν θα της προσφέρει, όπως λέει, και μία αγκαλιά λουλούδια, μόλις η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρεθεί απέναντί του.

πηγή