Μπορώ να κολλήσω ψείρες από το παιδί μου;

 

 

Ψείρα. Ένα ζωύφιο τόσο μισητό, που ακόμη κι αν η τελευταία επαφή σου μαζί της ήταν πριν από είκοσι ή τριάντα χρόνια, το… ψυχικό σου τραύμα είναι τόσο μεγάλο, ώστε να ξύνεις το κεφάλι σου ήδη από τις πρώτες τρεις σειρές αυτού του κειμένου. Κι αν στον παιδικό σταθμό ή το σχολείο του παιδιού σου έχουν εμφανιστεί ήδη τα πρώτα κρούσματα, εύλογα αναρωτιέσαι αν η φαγούρα αυτή είναι γέννημα της φαντασίας σου ή κάτι πολύ, πολύ χειρότερο.

Ψυχραιμία. Ακόμη και αν ο μικροσκοπικός εχθρός πέρασε ήδη το κατώφλι του σπιτιού σου, υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να τον ξεφορτωθείς άμεσα και αποτελεσματικά, πριν προλάβει να μετακομίσει στα κεφάλια ολόκληρης της οικογένειας. Και μάλιστα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά προϊόντα φυσικής προέλευσης, χωρίς χημικά και τοξικές ουσίες. Να τι πρέπει να ξέρεις.

Μπορώ να κολλήσω ψείρες από το παιδί μου;

Ναι, δυστυχώς μπορείς. Αν και συνήθως δυσκολεύονται με τα βαμμένα μαλλιά, πράγμα που θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ σου, στο τέλος οι ψείρες και οι κόνιδες βρίσκουν τρόπο να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε κεφάλι.

Πώς μπορώ να το προστατέψω από τη μόλυνση;

Οι ψείρες είναι ταλαιπωρία σε κάθε ηλικία – και η καλύτερη λύση είναι, όπως πάντα, η πρόληψη. Προσπάθησε να πείσεις το παιδί να μην χρησιμοποιεί βούρτσες, πετσέτες ή ρούχα συμμαθητών του, αλλά και να αποφεύγει τις πολύ στενές επαφές με τα άλλα παιδάκια, που θα έδιναν στο ενοχλητικό ζωύφιο την ευκαιρία να εγκατασταθεί στα μαλλιά του.

Όμως επειδή τα παιδιά είναι παιδιά και ποτέ δεν θα κάνουν ακριβώς αυτό που τους λέμε, είναι σημαντικό να πάρεις στα χέρια σου το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων πρόληψης.

Εμείς έχουμε πάντα σε κατάσταση ετοιμότητας ένα μπουκάλι K.O. Lentes, για ολοκληρωμένη φυσική πρόληψη και προστασία από τις ψείρες. Έτσι, με το που ακούσουμε ότι ο εχθρός είναι προ των πυλών, φροντίζουμε να απλώνουμε καθημερινά μια μικρή ποσότητα στα μαλλιά των παιδιών πριν τον παιδικό σταθμό ή το σχολείο, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι οι ψείρες δεν θα το πλησιάσουν.

Αιτία το αιθέριο έλαιο μυρτιάς, ένα από τα κύρια φυσικά δραστικά συστατικά του, που διαθέτει αποδεδειγμένα άριστη απωθητική αντιφθειρική δράση με μεγάλη διάρκεια. Και όταν λέμε «αποδεδειγμένα», το εννοούμε. Η αποτελεσματικότητα του K.O. Lentes έχει δοκιμαστεί σε δημοτικό σχολείο με την επίβλεψη και τον έλεγχο ιατρού δερματολόγου. Στην αρχή της δοκιμής, από τους 50 μαθητές, ψείρες είχαν οι πέντε. Χάρη στη χρήση του σκευάσματος, οι αριθμοί αυτοί παρέμειναν σταθεροί στη διάρκεια των πέντε ημερών της δοκιμής. Με άλλα λόγια, οι ψείρες έμειναν μακριά από τα μαλλιά του συνόλου των 45 μαθητών που δεν είχαν μολυνθεί εξ αρχής!

Σε περίπτωση που το παιδί σου έχει ήδη αρχίσει να ξύνεται, το K.O. Lentes θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο ως συμπλήρωμα στην αντιφθειρική θεραπεία. Αρκεί να το απλώσεις μετά την εφαρμογή του K.O. Poux ή κάποιου άλλου αντιφθειρικού προϊόντος σε βρεγμένο κεφάλι, κάνοντας μασάζ για να καλύψεις όλα τα μαλλιά ομοιόμορφα, με έμφαση στον αυχένα και πίσω από τα αυτιά, να αφήσεις το προϊόν να δράσει τουλάχιστον για δέκα λεπτά κι έπειτα να χτενίσεις αργά και προσεκτικά με το ειδικό χτενάκι από τη ρίζα ως τις άκρες, για να απομακρύνεις τις νεκρές κόνιδες. Στο τέλος, ξεβγάζεις με χλιαρό νερό και στεγνώνεις με σεσουάρ – οι ψείρες αντιπαθούν τη θερμότητα.

Το σύμπλεγμα από φυτικά αιθέρια έλαια ευκαλύπτου, μυρτιάς, λεβάντας, δεντρολίβανου και δυόσμου θα διαλύσει το συγκολλητικό υλικό που χρησιμοποιούν οι θηλυκές ψείρες για να κολλήσουν τα αυγά τους στο τριχωτό της κεφαλής, τα έλαια πυρήνων βερίκοκου και βαζελίνης θα κάνουν το χτένισμα παιχνιδάκι και θα δημιουργήσουν ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα, μειώνοντας την ικανότητα των κονίδων να προσκολληθούν στα μαλλιά, ενώ τα φυτικά προστατευτικά εκχυλίσματα θα κρατήσουν τα μαλλιά απαλά και λαμπερά.

Πέρα από το παιδί σου, που μπορεί να το χρησιμοποιεί με ασφάλεια ήδη από την ηλικία των τριών ετών, το δερματολογικά ελεγμένο προϊόν είναι κατάλληλο για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού – επομένως, μπορείς να το εφαρμόζεις άφοβα για πρόληψη και στα δικά σου μαλλιά, ακόμη και αν του ετοιμάζεις αδερφάκι. Θα εκτιμήσεις πολύ και το φυσικό, υπέροχο άρωμα που θα αφήνει στα μαλλιά σου. Απολύτως ασφαλές και με δραστικά συστατικά φυσικής προέλευσης, δεν περιέχει χημικές εντομοαπωθητικές ουσίες, parabens, χημικά αρώματα και χρωστικές.

Κόλλησε. Και τώρα τι;

Όσοι σου λένε ότι είναι δύσκολο να ξεφορτωθείς τις ψείρες, απλώς δεν ξέρουν πώς να το κάνουν σωστά. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να καταφύγεις σε χημικά για να τις εξοντώσεις.

Προτίμησε αντιφθειρικές θεραπείες με μηχανική δράση, όπως το K.O. Poux Gel, το πρωτοποριακό σκεύασμα που θα σε απαλλάξει από ψείρες και κόνιδες ήδη από την πρώτη χρήση με τη μοναδική μηχανική δράση της «ασφυξίας» – ειδικά αν το συνδυάσεις με το K.O. Lentes. Δερματολογικά ελεγμένο και ασφαλές για χρήση σε παιδιά από την ηλικία των έξι μηνών και άνω, περιέχει έλαιο καρύδας, αγνό κερί μέλισσας και dimethicone (οργανική πολυμερής ένωση πυριτίου).

Ο τρόπος δράσης του σου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσεις αποτελεσματικά όσες φορές χρειαστεί – ευχόμαστε λίγες – μιας και οι ψείρες δεν μπορούν να αναπτύξουν ανθεκτικότητα στα συστατικά του. Άλλος ένας καλός λόγος να το προτιμήσεις σε σχέση με τα συνηθισμένα χημικά/τοξικά αντιφθειρικά φάρμακα.

Εφάρμοσέ το σε στεγνά μαλλιά σε ικανοποιητική ποσότητα, καλύπτοντας ολόκληρη την τρίχα και το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής και κάνοντας ελαφρύ μασάζ γύρω από τα αυτιά, στο μέτωπο και τον αυχένα. Στη συνέχεια, άφησέ το να δράσει για 30-40 λεπτά, ενώ χτενίζεις αργά και προσεκτικά από τις ρίζες προς τις άκρες των μαλλιών με το ειδικό χτενάκι κι έπειτα ξέβγαλέ το με χλιαρό νερό και λούσε τα μαλλιά με το συμβατικό σαμπουάν που χρησιμοποιείς.

Στο κεφαλάκι του παιδιού – αλλά και στο δικό σου – το K.O. Poux θα δημιουργήσει μια θρεπτική μάσκα, σχεδιασμένη ώστε να μένει στη θέση της, χωρίς να στάζει και να λερώνει. Και πέρα από το να εξουδετερώνει τις ψείρες, το προϊόν περιποιείται την τρίχα, αφήνοντας τα μαλλιά λαμπερά και ευκολοχτένιστα.

Τα ενοχλητικά ζωύφια θα εξαφανιστούν ήδη από την πρώτη εφαρμογή. Όμως για καλό και για κακό, επανάλαβε τη θεραπεία ύστερα από 5-7 ημέρες. Ενδιάμεσα, χρησιμοποίησε το K.O. Lentes για να απομακρύνεις και τις τελευταίες κόνιδες που θα μπορούσαν να σου έχουν ξεφύγει, αλλά και για να προστατέψεις το παιδί σου από την επαναμόλυνση.

Δερματολογικά ελεγμένο, άοσμο και απολύτως ασφαλές, το K.O. Poux Gel λειτουργεί προκαλώντας «ασφυξία» στις ψείρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της κύησης και του θηλασμού, αλλά και ήδη από την ηλικία των έξι μηνών. Η απουσία χημικών φθειροκτόνων, paraben και χρωστικών, σου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσεις άφοβα σε όλα τα μέλη της οικογένειας που προσβλήθηκαν από τον απρόσκλητο επισκέπτη.

Απλώς, βεβαιώσου ότι θα χρησιμοποιηθεί την ίδια ημέρα σε όλους όσους… φιλοξενούν ψείρες, ώστε να μην κολλήσετε ξανά από την αρχή ο ένας τον άλλο.

https://www.vita.gr/

Διαβάστε επίσης