Από την Πάτρα στο Μέγαρο Μουσικής: Συναυλία με τους Αναστάσιο Πάππας, Σωτήρη Ντούβα και την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου

08/11/2022 | 15:40

Ο Αναστάσιος Πάππας (πιάνο), Βιλέν Καραπετιάν (κοντραμπάσο), Σωτήρης Ντούβας ( ντραμς) και η Ορχήστρα Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης», σε μία μοναδική συναυλία που έχει τίτλο «Pappas & Friends» θα γεμίσουν στις 9.00 το βράδυ της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου την αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με μουσικές Bach, Mozart, ροκ, μιούζικαλ του Μπρόντγουει, jazz,  funk και την Ελληνική παράδοση.

Η συναυλία «ταξιδεύει» στην Αθήνα και μεταφέρει το «στίγμα» του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, μετά την τεράστια επιτυχία που είχε κατά την πραγματοποίησή της το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου στο Θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας όπου και τις δύο ημέρες τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί.

Το αθηναϊκό κοινό και όχι μόνο, θα απολαύσει  κομμάτια του κλασσικού και τζαζ πιανίστα –  συνθέτη Keith Jarrett, έργα για πιάνο του W. A. Mozart, του Chick Corea. Από ένα πρόγραμμα που «φλερτάρει» με την κλασσική μουσική και την τζαζ δεν θα λείπει και η διασκευή πάνω σε έργα του Bach. Για αυτό φρόντισε ο συνθέτης και πιανίστας Konstantin Vilensky με τέσσερις παραλλαγές πάνω σε πολύ γνωστά θέματα του Bach.

Επίσης θα ακουστεί ένα από τα γνωστά έργα του Johann Sebastian Bach η πολύ γνωστή άρια στη χορδή του σολ (Air on the G string). Με μία ευφάνταστη διασκευή για jazz piano trio του J. Loussier. (1η  Πανελλήνια Εκτέλεση) και το έργο του Γάλλου συνθέτη και πιανίστα Claude Bolling για jazz piano trio «Jazz a la Francaise». Από αυτό το έργο έχει επιλέξει ο πιανίστας Α. Πάππας τρία χαρακτηριστικά κομμάτια στα οποία μπορούμε να ακούσουμε στοιχεία από κλασσική(μπαρόκ και ρομαντική περίοδο, μπρεσιονισμό) αλλά και jazz swing μέχρι Latin (Bossa Nova).(1η  Πανελλήνια Εκτέλεση)

Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί μια διασκευή του Αναστάσιου Πάππας για jazz piano trio και ορχήστρα του πολύ γνωστού τραγουδιού του George Gershwin «The Man I Love». Εδώ η πορεία της διασκευής είναι αντίστροφη : ενώ το συνηθισμένο σε κομμάτια κλασσικών συνθετών όπως π.χ. Μπαχ Μότσαρτ που ακούγονται στο πρόγραμμα. Η διασκευή τα μεταφέρει στον χώρο της jazz.).

Η «σοβαρή» μουσική αμέσως μετά θα παραδώσει τη σκυτάλη σε μια διασκευή του «ύμνου» της ροκ μουσικής. Το πασίγνωστο “Bohemian Rhapsody”, F.Mercury – Queen) για piano trio Jazz και ορχήστρα εγχόρδων.(1η Πανελλήνια Εκτέλεση)

Το τελευταίο κομμάτι που θ’ ακουστεί έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Πάτρα αφού η πρώτη εκτέλεση έγινε το 1987 στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας. Το συγκεκριμένο έργο ήταν μια παραγγελία του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή Θάνου Μικρούτσικου στον Κυριάκο Σφέτσα για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες