Πέθανε ο σερ Έβελιν ντε Ρότσιλντ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Έβελιν ντε Ρότσιλντ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογενείας του, πέθανε «γαλήνια στον ύπνο του».

Ο σερ Έβελυν Ρόμπερτ Έιντριαν ντε Ρότσιλντ ήταν Βρετανός οικονομολόγος και μέλος της οικογένειας Ρότσιλντ.

Φοίτησε στο Σχολείο Χάροου και στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε την τράπεζα της οικογένειάς του, όταν αποσύρθηκε ο πατέρας του το 1961.

Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της τράπεζας NM Rothschild and Sons Ltd κατά την περίοδο 1976-2003, καθώς και πρόεδρος του Economist την περίοδο 1972-1989.

Το 1989 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα για τις υπηρεσίες του στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα.

Όσο ήταν επικεφαλής της τράπεζας της οικογένειάς του, αύξησε τη συνολική περιουσία της εταιρίας από 40 εκατομμύρια λίρες σε 4,6 δισεκατομμύρια.

Παντρεύτηκε τρεις φορές, το 1966 με την Jeannette Bishop, το 1973 με τη Victoria Schott και το 2000 με τη Lynn Forester. Είχε τρία παιδιά με τη Victoria και δύο θετούς γιους με τη Lynn.

Ο ίδιος ήταν ενθουσιώδης προπονητής αλόγων και είχε πολλά στην κατοχή του, ενώ το άλογό του με όνομα Crystal Ocean διακρίθηκε με βραβείο στο Royal Ascot το 2018.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έκανε φιλανθρωπικό έργο. Προήδρευσε στο ίδρυμα Eranda Rothschild, το οποίο έχει δωρίσει πάνω από 73 εκατ. λίρες στην ιατρική έρευνα, στην εκπαίδευση και στις τέχνες.

Το 2002 ίδρυσε επίσης το Elephant Family, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για τη διατήρηση της φύσης.