Η σημαντική διαδικασία του μακιγιάζ που αγνοούμε

Θα συμβάλλει στο πετυχημένο αποτέλεσμα

Είναι καταλυτικός παράγοντας για ένα πετυχημένο λουκ αλλά και για την υγεία της επιδερμίδας μας.

Γι’ αυτό δε θα σταματήσουμε να τονίζουμε τη σημασία που έχει η σωστή συντήρηση και ο συχνός καθαρισμός των πινέλων μας. Είναι αλήθεια ότι ακούγεται βαρετή και κουραστική και μάλλον την παραβλέπουμε, όμως αυτή η σημαντική διαδικασία του μακιγιάζ θα συμβάλλει στο πετυχημένο αποτέλεσμα, και κυρίως στην υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας.

Δεν ξεχνάμε ότι:

Ένα ποιοτικό σετ πινέλων θα αντέξει αρκετά χρόνια αρκεί να:

-Τα τοποθετούμε σωστά, είτε σε μία θήκη που διπλώνει όπως αυτή που έχουν οι επαγγελματίες μακιγιέρ, είτε σε ένα δοχείο, με τις τρίχες προς τα πάνω.

-Τα καθαρίζουμε τακτικά.

Πινέλα: Ο πιο εύκολος και γρήγορος καθαρισμός

Σε ένα μεγάλο ποτήρι με χλιαρό νερό, διαλύουμε μία δόση από ένα καθαριστικό. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές συνθέσεις για τα πινέλα που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να διασπούν τα υπολείμματα πούδρας, του μέικ απ καθώς και τα προϊόντα που έχουν βάση το κερί.

Bonus tip: Αν δεν έχουμε τέτοιο καθαριστικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ήπιο σαμπουάν ή ένα καθαριστικό τζελ προσώπου. Άλλη λύση είναι να φτιάξουμε ένα δικό μας μείγμα, από σαπούνι πιάτων και ελαιόλαδο. Το σαπούνι σκοτώνει τα μικρόβια ενώ το έλαιο διασπά τις χρωστικές.

Εναλλακτική μέθοδος χωρίς νερό

Χρησιμοποιούμε ένα στεγνό καθαριστικό πινέλων με σφουγγαράκι, το οποίο απομακρύνει τις χρωστικές ουσίες. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι αφαιρεί σχεδόν αμέσως κάθε τύπο πούδρας από τα πινέλα, χωρίς να χρειάζεται να τα βρέξουμε. Ετσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά αμέσως.

Πώς το χρησιμοποιούμε

Το ειδικό αυτό σφουγγαράκι είναι πολλαπλών χρήσεων και χρησιμοποιείται και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο χρειάζεται και αυτό να το πλένουμε τακτικά με ζεστό νερό και σαπούνι.

Τα σφουγγαράκια του foundation

Η υγρασία που απομένει από τα προϊόντα μακιγιάζ και το σμήγμα της επιδερμίδας είναι το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηριδίων που προκαλούν «ξεσπάσματα». Επιπλέον ένα λερωμένο, υγρό σφουγγαράκι συγκρατεί μούχλα, λιπαρότητα και ρύπους, τα οποία αυξάνουν τις πιθανότητες για μολύνσεις. Οι μακιγιέρ τονίζουν ότι πρέπει να τα πλένουμε μετά την κάθε χρήση και να τα αφήνουμε να στεγνώνουν καλά πριν τα φυλάξουμε.

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ

Σύμφωνα με τους δερματολόγους και τους μακιγιέρ, κάθε 7 – 10 ημέρες. Αν όμως βαφόμαστε καθημερινά, τότε 2 φορές την εβδομάδα. Ετσι όχι μόνο θα μειώσουμε τις πιθανότητες μεταφοράς βακτηρίων και νεκρών κυττάρων που προκαλούν σπυράκια και φλεγμονές, αλλά θα εξασφαλίσουμε και την καλύτερη απόδοση των προϊόντων μας.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης