Είστε Vegan; Πώς να αποφύγετε τις παγίδες

Διαλύουμε τους μύθους και ενημερωνόμαστε από τη vegan Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την Κλινική Διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, για τις παγίδες που μπορεί να υπάρχουν και πώς μπορούμε να τις ξεπεράσουμε.

Η αποφυγή των ζωικών προϊόντων και η στροφή στη vegan διατροφή είναι μέρος ενός τρόπου ζωής με κύριο γνώμονα την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων και του περιβάλλοντος. Με αυτό το γνώμονα τουλάχιστον ξεκινούν οι περισσότεροι να αποφεύγουν το κρέας και τα ζωικά παράγωγα. Αυτό που έχω διαπιστώσει, όμως, σε αρκετές περιπτώσεις και λόγω επαγγέλματος, αλλά και λόγω του ότι ακολουθώ κι εγώ τον vegan τρόπο ζωής και διατροφής και συναναστρέφομαι με αρκετά άτομα όμοιας ιδεολογίας, είναι ότι μια vegan διατροφή μπορεί από τη μία να επιτελεί τον πρωταρχικό σκοπό της, που είναι η προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να γίνει πολύ βλαβερή για την υγεία μας αν δεν σχεδιαστεί σωστά και αν δεν δώσουμε προσοχή στις «παγίδες» της. Γιατί έχει κι αυτή παγίδες και πρέπει να τις (ανα)γνωρίζουμε, για να τις προσπεράσουμε. Υπάρχει, λοιπόν, ο σωστός και ο λάθος τρόπος να ακολουθούμε αυτή τη διατροφή.

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Κούλα Ροδοπούλου, μία γυναίκα που άφησε εποχή